Adi Iacob

Studiu: "Mineritul" de criptomonede consumă mai multă energie decât mineritul de aur sau platină

Thumbnail

Un studiu recent arată că procesul prin care sunt obținute criptomonedele (numit "minerit") consumă mai multă energie electrică decât mineritul de metale prețioase precum aurul și platina. 

Oamenii de știință de la Oak Ridge Institute for Science and Education au analizat procesul de minerit criptomonede în perioada 1 ianuarie 2016 - 30 iunie 2018 și au constatat că exploatările de bitcoin (BTC), ethereum (ETH), Litecoin (LTC) și Monero (XMR) au consumat în medie 17, 7, 7, respectiv 14 megajouli (MJ) pentru a genera un dolar american.

În comparație, aluminiul, cuprul, aurul și platina consumă 122, 4, 5 și 7 MJ pentru a genera aceeași valoare, scrie CoinTelegraph.

Aceste descoperiri indică faptul că mineritul de metale, cu excepția aluminiului, necesită mai puțină energie decât criptomonedele.

De asemenea, cantitatea de energie necesară pentru obținerea a trei din cele patru monede digitale menționate - bitcoin, ethereum și Litecoin - tinde să crească de la an la an. De exemplu, în 2016, bitcoin avea nevoie de 17 MJ pentru a genera un dolar american, iar în prezent consumă 19 MJ.

Studiul mai precizează că cerințele energetice per dolar vor continua să crească. Oamenii de știință au concluzionat că în cei trei ani în care au efectuat studiul, mineritul de criptomonede a fost responsabil pentru 3 până la 15 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon (CO2).
 

Parallax

Vizualizari
1861
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Radu
Malica
pai cine naiba mai e nebun sa mineze bitcoin,litecoin sau eth la ce dificultate au acum ? nici cu ASIC-uri nu prea faci mare lucru. toata treaba acum este sa minezi monede emergente, care nu au dificultate atat de mare, se pot mina si cu CPU/GPU (cryptonight de preferinta) si daca merg bine cresc in pret destul de repede, evident nu la nivelul xmr/btc sau eth/btc dar poti face cateva castiguri frumusele. Sau, varianta 2, sa cumperi monede si sa te joci pe piata de capital, cumperi ieftin vinzi mai scump, dar asta implica mult mai multe cunostinte financiare, informare din presa despre ce se intampla in lumea BTC, plus mai multi factori

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri