Denisa Crăciun

BestJobs: aproape 90% dintre candidații la un job au avut un „interviu fantomă”

Thumbnail

Aproape 90% dintre candidații la un job au avut un „interviu fantomă” în carieră, pentru că deși discuția a mers bine, nu au mai primit niciodată feedback după întâlnirea cu angajatorul, conform unui studiu realizat de platforma românească de recrutare online BestJobs.

Fenomenul „ghosting” se referă la situația în care un angajator își exprimă inițial interesul pentru un candidat, după care nu mai revine cu niciun semn.

În unele cazuri, și recrutorii se confruntă cu aceeași situație, după ce candidații care vin la interviu sau chiar lucrează o perioadă, renunță brusc la job.

Raportul arată că 88% dintre respondenți susțin că cel puțin o dată au aplicat pentru un job și nu au fost contactați niciodată și 37% dintre aceștia spun că nu au primit deloc feedback cu privire la motivul refuzului, după ce au fost la interviu.

De asemenea, 87% dintre candidați sunt de părere că merită o justificare a deciziei după susținerea interviului, pentru că îi poate ajuta să devină mai buni pentru următoarele oportunități.

Pe de altă parte, aproape 20% dintre respondenții studiului spun că nu le-au mai răspuns recrutorilor înainte să se prezinte la interviul programat.

Conform studiului, 66% dintre candidați au revenit către recrutori cu un email de follow up la scurt timp după întâlnirea pentru angajare, pentru a le solicita un feedback.

Sondajul a fost efectuat în perioada 4 - 25 octombrie, pe un eșantion de 1.021 de utilizatori de internet din România.

Parallax

Vizualizari
968
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri