Denisa Crăciun

Studiu: 80% dintre saloanele de înfrumusețare românești spun că veniturile vor crește în 2022

Thumbnail

Mai bine de 80% dintre saloanele de înfrumusețare și stiliști autorizați spun că veniturile vor crește în primul trimestru din 2022, în plină pandemie COVID-19, în comparație cu aceeași perioadă din 2022, conform unui studiu realizat de Stailer, platformă românească de rezervări online pentru saloanele de înfrumusețare.

Astfel, aproape 40% dintre antreprenorii din industria de beauty estimează o creștere a încasărilor de 10 - 20% în primul trimestru din 2022 în comparație cu primele trei luni din 2021,  23,3% dintre proprietarii de saloane văd un avans de 20-50%, în timp ce 16,3% sunt mai optimiști (creștere de cel puțin 50%). Doar 14% mizează pe o stagnare a veniturilor, iar 3,5% văd o scădere la început de 2022.

Thumbnail

Mai mult de jumătate (61,6%) dintre saloanele de înfrumusețare și barbershop au raportat o creștere a veniturilor în 2021, în revenire față de anul 2020, în timp ce pentru 12,8% între unități afacerile au fost în stagnare, iar 26,6% dintre saloanele chestionate de Stailer au înregistrat scăderi ale încasărilor.

Thumbnail

În 2020, primul an al pandemiei, industria locală de înfrumusețare a fost la un pas de colaps, context în care concurența neloială reprezentată de munca la negru a ajuns la cote alarmante. O revigorare a acestui sector de activitate, în care activează peste 37.000 de specialiști (PFA-uri și SRL-uri), a început 2021, când a fost permisă organizarea de evenimente private, precum nunți, botezuri, petreceri și alte evenimente festive.

„Digitalizarea a limitat din efectele negative ale pandemiei asupra industriei de beauty, iar agregarea saloanelor într-un singur loc, pe o platformă care se adresează strict sectorului de beauty, a crescut calitatea serviciilor și a oferit utilizatorilor să aleagă dintr-o gamă variată de servicii, să compare calificative și să aleagă cea mai potrivită ofertă”, a spus Andrei Ursachi, CEO și co-fondator al Stailer.

Aproape jumătate (47,7%) din saloane și stiliști afirmă că prețurile pentru serviciile de înfrumusețare au crescut între 10 și 20% în pandemie, doar 5,8% au crescut prețurile cu 20-50%, în timp ce doar 3,5% au redus tarifele, iar 41,9% le-au menținut constante.

Thumbnail

 Instabilitatea generată de varianta Omicron a virusului Covid-19 este principala preocupare în legătură cu dezvoltarea activității saloanelor de înfrumusețare (37,2%), fiind urmată de presiunea creșterii costurilor de operare și scăderea veniturilor disponibile ale clienților, care reprezintă o problemă prioritară pentru 26,7%, respectiv 24,4% dintre saloane de înfrumusețare. Lipsa forței de muncă și a specialiștilor reprezintă o preocupare principală pentru 11,6% dintre respondenții studiului.

Thumbnail

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ în rândul saloanelor medii și mari din România, cu 86 de respondenți. Platforma de rezervări online pentru saloane de înfrumusețare Stailer se află în mijlocul procesului de digitalizare a industriei de beauty. Conceptul a luat naștere în urmă cu 1 an, iar în prezent 1.040 de saloane din 40 orașe sunt prezente pe platformă. Startup-ul susține că a atras investiții de 1,2 milioane de euro în primul an de activitate. 

Parallax

Vizualizari
890
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri