Adi Iacob

Statul care interzice parolele de tipul “12345” sau “admin”

Thumbnail

Parole implicite slabe, precum „admin” sau „12345”, nu vor mai putea fi folosite de producătorii de electronice începând cu anul 2020 în California.

O nouă lege stabileşte standarde de securitate mai ridicate în statul american, potrivit BBC, citat de Mediafax. Fiecare dispozitiv electronic care va fi vândut în California va trebui să primească o parolă unică de la producător. 

Parolele slabe, precum cea „admin”, folosită la multe dintre routerele de internet, au dus la compromiterea multor reţele, din cauza faptului că utilizatorii nu le schimbă cu combinaţii mai puternice.

În ciuda ameninţărilor, utilizatorii sunt greu de convins să folosească parole puternice. După ce au analizat un număr masiv de date de autentificare în conturi online apărute pe internet, mai precis peste 10 milioane, cercetătorii de la firma de securitate informatică Keeper au aflat, anul trecut, care este cea mai populară parolă folosită în întreaga lume. Este vorba de „123456”, utilizată în 17% din cele 10 milioane de conturi compromise.

Pe locul doi s-a situat „123456789”, iar pe trei „qwerty”. Locurile patru şi cinci au fost ocupate de „12345678” şi „111111”.

Parallax

Vizualizari
1465
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri