Adi Iacob

Startup-ul care deține TikTok vrea să producă smartphone-uri

Thumbnail

ByteDance, startup-ul care deține una dintre cele mai descărcate aplicații mobile ― TikTok ― vrea să producă telefoane inteligente. TikTok este aplicația de social media cu cea mai rapidă creștere și are în prezent  aproximativ 500 de milioane de utilizatori. Startup-ul ByteDance este evaluat în prezent la circa 75 miliarde de dolari.

TikTok este o aplicație mobilă care permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video care au adesea fragmente din piese muzicale pe fundal, pe care utilizatorii cântă sau dansează. Presa internațională a comparat TikTok cu Vine - aplicația creată de Twitter care a permis utilizatorilor să creeze și să posteze videoclipuri de 6 secunde, dar care nu a apucat să devină un fenomen global important.

Pe lângă TikTok, ByteDance deține mai multe aplicații de video și știri bazate pe inteligență artificială, precum alternativa aplicației Slack ― Lark, aplicația de video-chat ― Flipchat și agregatorul de știri Toutiao, scrie BBC.

Potrivit revistei financiare chineze Caijing, noul smartphone este în dezvoltare de șapte luni. 

ByteDance nu este primul dezvoltator care a valorificat o aplicație populară. În 2013, producătorul chinez a aplicației pentru selfie-uri - Meitu - a început să producă telefoane inteligente adaptate consumatorilor cărora le place să își facă fotografii.

Totuși, China a devenit o piață foarte competitivă pentru producătorii de smartphone-uri și nu este clar dacă un nou dispozitiv va putea ieși în evidență. Însă, există întotdeauna nișe care se deschid pe piața smartphone-urilor, dar de multe ori tind să fie produse care devin virale rapid, dar dispar la fel de rapid.

Companii precum Facebook, Google sau Amazon, s-au ramificat și dincolo de afacerile lor principale, dar au avut rezultate diferite.

În timp ce este cea mai de succes rețea socială și a a cumpărat aplicații populare ― cum ar fi Whatsapp și Instagram ― Facebook nu a reușit să-și extindă afacerile în zona hardware cu produsul său Home.

În mod similar, telefoanele Google Pixel au sunt apreciate și bine vândute, dar rețeaua socială a companiei ― Google+ ― a fost închisă la începutul acestui an, după ce serviciul a pierdut mulți utilizatori.

Și ebook-urile produse de Amazon ― Kindle ― sunt populare în rândul consumatorilor, dar telefonul său Fire lansat în 2014 nu a avut deloc succes.

Parallax

Vizualizari
981
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri