Adi Iacob

YouTube va concura cu startup-urile de streaming muzical cu noua sa aplicație YouTube Music

Thumbnail

YouTube intră pe piața startup-urilor de streaming muzical precum Spotify, Pandora sau Deezer.  Platforma de video sharing a anunțat va lansa YouTube Music — un nou serviciu de streaming —săptămâna viitoare, pe 22 mai.

Compania spune că în noua sa aplicație (mobilă și desktop) vor pute fi găsite albume ale artiștilor cunoscuți, dar și coveruri, remixuri, versiuni live și versiuni de radio ale melodiilor acestora, potrivit unei postări pe blogul platformei

Aplicația va personaliza experiența utilizatorilor prin recomandarea de melodii și playlisturi bazate pe istoricul și locația acestora, scrie The Next Web.

Serviciul va avea atât o versiune gratuită, cât și una cu plată. Dacă ești deja abonat la Google Play Music (pentru 9,99 dolari pe lună) vei primi YouTube Music Premium, care permite descărcarea melodiilor pentru a fi ascultate offline. De asemenea, versiunea Premium nu va afișa reclame.

Thumbnail
youtube.googleblog.com

Mulți au așteptat momentul în care Google va înlocui Google Play Music cu un serviciu bazat pe YouTube; se pare că se va întâmpla într-un anumit moment, dar ar putea dura până în 2019. Deci, pentru moment, ambele servicii vor fi disponibile.

Asta nu e tot: există un alt abonament numit YouTube Premium, care costă 11,99 dolari pe lună și aduce YouTube Music Premium, precum și accesul la conținutul platformei video fără reclame - inclusiv serialele și filmele care au fost disponibile anterior doar pentru abonații YouTube Red.

Noul serviciu muzical va face ca YouTube să concureze cu alte platforme de streaming precum Spotify, Apple Music, Pandora, Deezer și Google Play. Totuși, rămâne de văzut dacă utilizatorii vor avea nevoie de această aplicație (avantajul său este că are o imensă bibliotecă de conținut care nu poate fi găsit pe alte platforme — remixuri, coveruri, etc).

Va fi, de asemenea, interesant de văzut ce se va întâmpla cu Google Play Music. În timp ce YouTube are posibilitatea de a o înlocui la un moment dat, va trebui să obțină toate aprobările și licențele necesare pentru a fi disponibilă la nivel internațional.

YouTube Music se va lansa marți, 22 mai, în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și Coreea de Sud. Reprezentanții companiei au anunțat că va deveni ulterior disponibilă în Austria, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Norvegia, Rusia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie. Te poți înscrie aici pentru a fi notificat când serviciul ajunge în România.

Parallax

Vizualizari
545
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri