Adi Iacob

Startup-urile din industria modei: Haine dotate cu inteligență artificială și mușchi robotici

Thumbnail

Seismic, un start-up care creează haine dotate cu tehnologie și inteligență artificială, a prezentat colecția pentru primăvara anului 2019 pe scena de la conferința de startup-uri TechCrunch Disrupt. Îmbrăcămintea produsă de Seismic îmbină robotica cu textilele pentru a crea produse care arată și se simt ca hainele normale, dar funcționează mai mult ca o extensie a corpului uman — un set suplimentar de mușchi.

Seismic (care până recent se numea Superflex) a cumpărat conceptul de haine robotice de la Lumo Bodytech, o companie cunoscută pentru dispozitivele sale de corectare a posturii și de fitness, potrivit unui comunicat de presă publicat pe PRnewswire.

CEO-ul și co-fondatorul Seismic, Rich Mahoney, a prezentat colecția Seismic Spring 19, aducând pe scenă modele care poartă costume personalizate. Demonstrația a evidențiat modul în care hainele sprijină corpul, oferind până la 30 de wați putere pentru fiecare șold și spate, pentru a ușura statul în picioare, ridicarea de greutăți, căratul și alte activități.

"Vedem un viitor în care pur și simplu să te îmbraci dimineața poate îmbunătăți dramatic stilul de viață al oamenilor și extinde ceea ce sunt capabili să realizeze. Astăzi am dezvăluit un prototip de produs și tehnologia noastră va continua să devină mai ușoară, mai mică și mai puternică”, spune Rich Mahoney, citat de Business Insider.

Îmbrăcămintea produsă de start-up este formată din trei straturi distincte: stratul de bază, stratul de rezistență și stratul inteligent.

  • Stratul de bază este îmbrăcămintea în sine, construită dintr-o combinație de țesături care urmărește conturul corpului
  • Stratul de rezistență conține componentele robotizate, care imită funcționalitatea mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Muschii robotici se contractă și se relaxează, la fel ca mușchii corpului, pentru a asista mișcarea purtătorului — cum ar fi ridicarea din poziția de șezut. Acest strat include senzori care urmăresc orientarea corpului, precum și forța aplicată de fiecare mușchi robotizat.
  • Stratul inteligent este într-o cutie separată, purtată pe spate — acesta fiind creierul costumului. Printre componentele cheie sunt: computer care adună date de la senzorii din tot costumul; componente de conectivitate wireless (WiFi, bluetooth, LTE) pentru a accesa setările hainelor. 

Costumul Seismic oferă un program numit “Symbiosis", cu ajutorul căruia, costumul detectează mișcările utilizatorului și asigură în mod automat asistență la momentul potrivit.

Produsele startup-ului vor intra pe piață în 2019.

Parallax

Vizualizari
673
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri