Adi Iacob

Un start-up lucrează cu Microsoft și Intel la hărţi pentru mașini autonome

Thumbnail

Startup-ul Mapbox s-a asociat cu Microsoft, Intel şi Arm, divizia de cipuri a grupului Softbank, pentru a se implica mai mult în furnizarea de hărţi destinate vehiculelor autonome.

Mapbox nu produce o aplicaţie pentru hărţi, dar concurează în schimb cu Google Maps şi HERE Technologies, producător de hărţi deţinut de un grup de companii, furnizând hărţi care intră în componenţa altor aplicaţii, scrie Reuters, citat de News.ro.

Hărţile realizate de Mapbox se regăsesc în aplicaţia de mesagerie a Snap şi în aplicaţia de livrare de alimente Instacart.

Startup-ul din Washington DC, care a atras circa 228 de milioane de dolari de la Vision Fund, deţinut de Softbank, DFJ Growth şi alte firme de investiţii, s-a implicat n furnizarea de instrumente dezvoltatorilor de software destinat automobilelor autonome.

”Obiectivul nostru principal a fost să producem hărţi pentru oameni. Dar hărţile pentru vehicule autonome sunt citite de computerele maşinilor şi au nevoie de date mai detaliate”, a declarat directorul general al Mapbox, Eric Gundersen, într-un interviu acordat Reuters.

La un eveniment organizat miercuri pentru dezvoltatorii de software la San Francisco, Mapbox a anunţat mai multe parteneriate care au rolul să facă tehnologia mai utilă pentru automobilele autonome.

Unul dintre produsele Mapbox este un soft care permite unui telefon mobil sau computerului unei maşini să vadă drumul în timp rulării vehiculului, identificând benzile de circulaţie sau indicatoarele limitatoare de viteză. Compania a precizat că va lansa softul respectiv împreună cu un soft al Microsoft.

Combinaţia softurilor respective va permite şoferilor să vadă evenimente în timp real, cum ar fi schimbarea limitei de viteză, iar o parte din date vor fi trimise serviciului de cloud computing Azure al Microsoft. Datele pot fi ulterior procesate de servere pentru a îmbunătăţi algoritmii care contribuie la navigarea vehiculelor autonome.

Separat, Mapbox colaborează cu producătorul de cipuri ARM pentru optimizarea softului de vizualizare al acestei companii, astfel încât elementele identificate de cipurile ARM să fie rerecunoscute mai rapid ca benzi de circulaţie, pietoni şi indicatoare rutiere. Într-o formă sau alta, cipurile ARM sunt incluse în majoritatea telefoanelor mobile, tabletelor şi altor computere mobile care sunt incluse în maşini.

Mapbox se asociază şi cu Mobileye, divizia specializată în conducere autonomă a Intel, cumpărată anul trecut de producătorul de cipuri, pentru 15,3 miliarde de dolari.

Mobileye construieşte propria sa bază de date detaliată cu elemente existente pe căile rutiere, pe care le stochează în sistem cloud. Mapbox a construit un soft care foloseşte datele Mobileye. Maşinile care utilizează sistemul obţin în avans cu 200 de metri harta drumului pe care circulă, ceea ce oferă informaţii de importanţă majoră pentru senzorii vehiculului, potrivit companiilor.

Parallax

Vizualizari
277
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri