Adi Iacob

Startup-ul care folosește inteligența artificială pentru a salva timpul arhitecților

Thumbnail

Pentru mulți arhitecți, cea mai grea parte a activității lor începe după ce finalizează proiectarea unei clădiri și încep procesul de verificare. Pentru a asigura siguranța și buna utilizare a clădirilor, există norme care dictează o bună parte din elementele unui proiect, precum înălțimea și adâncimea scărilor, spațiul din fața toaletelor și înălțimea ferestrelor. 

Reglementările sunt actualizate în mod constant, ceea ce înseamnă că și cea mai diligentă echipă de arhitecți poate rata unele aspecte, ceea ce duce la întârzieri costisitoare. UpCodes vrea să-i ajute prin folosirea inteligenței artificiale, dezvoltând ceea ce startup-ul din San Francisco numește "verificarea ortografică a clădirilor”, scrie TechCrunch.

Numit UpCodes AI, programul este un plug-in care scanează modele 3D create și alertează arhitecții cu privire la posibile probleme. UpCodes AI, lansat public săptămâna trecută, suportă în prezent versiunile recente ale Autodesk Revit și va adăuga în portofoliul său ARCHICAD, Sketchup și IFC în viitor.

UpCodes a fost fondat în 2016, după ce CEO-ul și cofondatorul Scott Reynolds a devenit atât de frustrat de respectarea codului tradițional în timp ce lucra ca arhitect, că și-a schimbat cariera și a lansat startup-ul împreună cu fratele său Garrett, fost inginer de software la PlanGrid.

Programul are potențialul de a salva timpul arhitecților, ajutând la dezvoltarea mai rapidă a proiectelor în diferite faze de proiectare, asigurandu-se în același timp că sunt respectate regulile.

Până în prezent, UpCodes a strâns 785.000 dolari de la investitorii de tip business angel, precum și de la Y Combinator și Foundation Capital. Acum are peste 100.000 de utilizatori activi lunar.

Utilizarea algoritmilor de inteligență artificială (AI) în arhitectură este ceva nou, însă există deja câteva companii, printre care Autodesk și CoPlannery, care explorează modul de aplicare a tehnologiilor AI pentru a rezolva probleme comune în proiectare, construcție și inginerie. Inteligența artificială este utilizată în alte industrii importante, inclusiv în domeniul finanțelor și al sănătății.

Parallax

Vizualizari
1412
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri