Adi Iacob

Un startup care te ajută să-ți închiriezi apartamentul când călătorești a obținut investiții de 14 milioane $

Thumbnail

Un startup care vrea să ajute oamenii să călătorească mai mult, fără să se îndatoreze, a obținut investiții în valoare de 14 milioane de dolari. Aplicația Leavy de permite celor care pleacă într-o călătorie să își închirieze camera sau apartamentul atunci când sunt plecați, pentru a ajuta la finanțarea vacanței lor.

Runda de finanțare (seed) a fost condusă de fondul de investiții olandez Prime Ventures, potrivit TechCrunch. Printre finanțatori se numără și investitorul business angel ― Dominique Vidal (care este și partener al Index Ventures). 

Startup-ul francez a fost fondat în 2017 de actualul CEO-ul ― Aziza Chaouachi, care la acea vreme studia dreptul și călătorea foarte mult. Ulterior i s-au alăturat co-fondatorii Yassine Ben Romdhane (COO) și Mario Moinet (Chief Strateg Officer). Ei descriu aplicația ca o „comunitate de călători și un marketplace” care dorește să ajute milenialii să călătorească mai mult.

Aspectul cel mai interesant al platformei este faptul că Leavy le oferă utilizatorilor bani în avans atunci când își listează camera/apartamentul pe aplicație, înainte de călătorie, indiferent dacă are loc sau nu o rezervare. Prețul oferit este dinamic și are în vedere diverse date.

Chaouachi a refuzat să vorbească despre profitul pe care se așteaptă să îl genereze Leavy, dar, spre deosebire de majoritatea marketplace-urilor din domeniu, startup-ul își asumă destul de multe riscuri. Dacă nu reușește să închirieze un spațiu în timp ce utilizatorul este plecat, Leavy pierde bani. Pe de altă parte, dacă algoritmul său funcționează bine, ar trebui să fie destul de profitabil.

Reprezentanții startup-ului spun că rețeaua sa a crescut la peste 65.000 de membri, dintre care 60% sunt femei. Compania are deja 100 de angajați în birourile sale din Paris, Amsterdam, Londra, Madrid, Roma și Lisabona. Leavy plănuiește să deschidă un nou birou în SUA până la sfârșitul acestui an.

Parallax

Vizualizari
761
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri