Adi Iacob

Un startup european de trotinete electrice a obținut investiții de 85 milioane dolari

Thumbnail

Startup-ul Voi Technology, care operează un serviciu închiriere de trotinete electrice în 38 de orașe din 10 țări europene, a obținut investiții în valoarea de 85 de milioane de dolari și spune că va folosi banii pentru îmbunătăţirea rezistenţei trotinetelor.

La runda de finanțare (serie B) au participat un amestec de investitori existenți și noi, scrie TechCruch. Printre aceștia se numără Balderton Capital, Creandum, Proiectul A, JME Ventures, Raine Ventures, Kreos Capital, Inbox Capital, Rider Global și Black Ice Capital. 

Noua rundă de finanțare aduce totalul investițiilor obținute de Voi la 136 de milioane de dolari.

Lansat în 2018, startup-ul este cunoscut pentru serviciile sale de închirierile de trotinete electronice, dar în prezent se prezintă ca un startup de micro-mobilitate, oferind o serie de servicii diferite de transport: diverse modele de trotinete și biciclete electrice.

Reprezentanții Voi spun că startup-ul are 4 milioane de utilizatori înregistrați, care până în prezent au realizat 14 milioane de călătorii. 

Compania a lansat recent un model nou de trotinetă , mai robustă, care a fost concepută pentru rezista mai mult pe străzi. Ideea este că un hardware mai adecvat va ajuta compania să-și îmbunătățească marjele odată cu creșterea numărului de călătorii, datorită creșterii duratei de viață a fiecărui vehicul.

Acum, reprezentanții Voi spun că startup-ul va folosi banii obținuți pentru a-și dezvolta afacerile din cele 38 de orașe în care deja operează (pentru a deveni profitabile), precum și pentru a crește investițiile în cercetare și dezvoltare pentru a-și îmbunătăți platforma tehnologică și produsele. La începutul acestui an, startup-ul a anunțat că este deja profitabil în orașele Stockholm și Oslo.
 

Parallax

Vizualizari
954
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri