Adi Iacob

Start-up în industria cinematografică: Instrumente pentru crearea de efecte speciale în filme

Thumbnail

Ce obții când pui la un loc producători de filme cu programatori? Ceva ca Flowbox. Flowbox, care a început ca un limbaj de programare pentru efecte vizuale, a devenit un start-up puternic în industria cinematografică. 

Condus de Mikołaj Valencia, Michał Urbańczyk, Paweł Pietraszko și Mat Bujalski, aceast start-up din Polonia lucrează în prezent cu un număr mare de studiouri pentru a adăuga efecte speciale la producțiile video, scrie TechCrunch.

"Flowbox este o platformă de procesare a imaginilor care include multe inovații recente în domeniul graficii", a declarat Valencia.

Printre cele mai importante funcții oferite de Flowbox este rotoscoparea semi-automată — decuparea unui element în mișcare, care manual ar însemna trasarea conturul acelui element. Nici un alt program de editare video nu oferă o automatizare a acestui proces.

Echipa lucrează la adăugarea de noi instrumente, inclusiv opțiuni pentru corecția de culoare și compoziția imaginilor.

"Ideea pentru proiectul Flowbox a fost inițiată în 2010 de către Wojciech Daniło, de această dată ca director tehnic senior la Alvernia Studios (cel mai modern studio video din Polonia). A trebuit să proiecteze și să creeze soluții pentru efecte vizuale pentru producții internaționale precum Arbitrage cu Richard Gere și Vamps de Sigourney Weaver”, a declarat Valencia.

Startup-ul european a obținut până acum finanțări în valoare de 1 milion de dolari, inclusiv o investiție de la Innovation Nest.

Parallax

Vizualizari
596
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri