Claudiu Zamfir

„N-aveți mai mărunt, că n-am să vă dau rest?”. Speed Taxi introduce plata de pe telefon, în mașină

Thumbnail

O firmă de taxi „clasică” din București anunță introducerea plății prin aplicația de mobil, din mașină, o soluție pentru situațiile neplăcute în care pasagerii au bancnote prea mari, iar șoferii le răspund că nu au bani mărunți să le dea restul.

Începând de luni, clienții Speed Taxi pot plăti cursa de taxi direct cu telefonul mobil, a anunțat firma de taximetrie, într-un comunicat comun transmis de firma de taxi și de aplicația mobilPay publicației StartupCafe.ro. Serviciul este disponibil prin mobilPay Wallet, un portofel digital cu care se pot face plăți în diverse magazine online, la casele de marcat sau direct în aplicație.

Cum se plătește taxiul Speed de pe telefon:

  • După terminarea unei curse Speed Taxi, clienții au posibilitatea să solicite plata cu mobilul și să scaneze codul QR disponibil în mașină, utilizând funcția Scan&Pay a aplicației mobilPay Wallet.
  • Apoi, aceștia vor selecta în aplicație cardul cu care doresc să plătească, iar la final confirmă plata.

În urma acestui parteneriat, mobilPay Wallet își extinde portofoliul de servicii în categoria taxi, pe lângă plata biletelor sau abonamentelor de transport public disponibilă în prezent în orașe precum Cluj-Napoca, Alba-Iulia, București, Constanța, Ploiești sau Turda.

Aplicația mobilPay Wallet este dezvoltată de mobilPay în parteneriat cu NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească, bazată pe inovaţie de top şi tehnologie de ultimă generaţie. Peste 8.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

Aplicaţia mobilPay Wallet este o soluție „complet gratuită pentru utilizatori”, iar plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online, menționează mobilPay.

În 2017, aplicaţia a primit distincţia „Cel mai bun produs fintech”, în cadrul Global Startup Awards, etapa locală.
 
Lansată anul acesta, în luna iunie, versiunea 2.0 a aplicației mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android.

Parallax

Vizualizari
3526
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri