Claudiu Zamfir

SpaceX, compania prin care Ucraina are acces la internet, primește o nouă investiție, de 72 milioane dolari, din Coreea de Sud

Thumbnail

Compania de tehnologii spațiale a miliardarului Elon Musk, SpaceX, care asigură acces la internet în zone dificile, inclusiv militarilor ucraineni angrenați în lupta împotriva Rusiei, urmează să atragă o nouă investiție, de circa 72 de milioane de dolari, din Coreea de Sud.

Companii afiliate Mirae Asset Financial Group din Coreea de Sud vor investi în ianuarie 2023 o sumă totală de 93 de miliarde de woni (72,43 milioane de dolari) în SpaceX - a dezvăluit o  persoană apropiată situaţiei, pentru agenția Reuters, citată de News.ro.

Mirae Asset Securities şi Mirae Asset Capital vor investi 88,5 miliarde woni şi, respectiv, 4,5 miliarde woni în compania de rachete şi sateliți a lui Elon Musk, a spus sursa, refuzând să fie identificată, fiind o tranzacție sensibilă.

Companiile sud-coreene au afirmat în documentele depuse la autoritățile de reglementare că vor investi un total de 93 de miliarde de woni, fără a detalia ţinta acelei investiţii şi fără a menţiona Space X.

Mirae Asset Financial Group a refuzat să comenteze oficial destinaţia investiţiei.

Separat, Mirae Asset Securities a făcut în iulie o investiţie de 116 miliarde de woni în Space X, prin intermediul fondului său, a mai spus sursa citată de Reuters.

În octombrie, Mirae Asset Financial Group plănuia să ofere aproximativ 300 de miliarde de woni pentru a ajuta la finanţarea tranzacţiei lui Elon Musk de preluare a Twitter.

Fondată în anul 2022, SpaceX are sediul central la El Segundo, statul american California. Compania, evaluată în anul 2021 la peste 100 de miliarde de dolari, nu este listată la bursă și este controlată de miliardarul Elon Musk.

SpaceX desfășoară o serie de activități spațiale. Cele mai cunoscute sunt lansările de rachete și module spațiale, ca Falcon, Starship sau Dragon, precum și constelația sa de peste 3000 de sateliți Starlink, prin care asigură un serviciu de acces la internet de bandă largă în zone izolate. În prezent, militarii ucraineni folosesc internetul prin intermediul Starlink, în condițiile dificile de război.

Parallax

Vizualizari
1193
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri