Raluca Abrihan

SpaceX, startup-ul lui Elon Musk, evaluat la 30 miliarde dolari şi urcă în topul celor mai valoroase companii nelistate

Thumbnail

SpaceX, startup fondat de omul de afaceri Elon Musk, va primi o investiţie de 273 de milioane de dolari, ceea ce îi va ridica valoarea la 30 de miliarde de dolari şi l-ar putea propulsa pe locul doi în clasamentul companiilor tinere nelistate din Statele Unite, după Uber.

Opt investitori vor cumpăra acţiuni ale SpaceX în valoare de 273 de milioane de dolari, puțin peste jumătate dintre acțiunile scoase de companie la vânzare, luna trecută, pentru 500 de milioane de dolari.

Vânzarea întregului pachet de acţiuni îi va aduce o evaluare de 30,5 miliarde de dolari.

Odată cu această evaluare SpaceX se bate cu Airbnb pentru locul doi în clasamentul tinerelor companii nelistate din SUA, după Uber (72 miliarde de dolari)

La nivel mondial, startup-ul concurează cu platforma de știri chineză Toutiao, evaluată la 75 de miliarde de dolari, și cu rivalul chinez al Uber, DiDi Chuxing, evaluat la 56 de miliarde de dolari.

În 2018, SpaceX a fost evaluată la 21 de miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare de 350 milioane dolari, prin vânzarea de acțiuni cu un preţ 169 dolari per acţiune. Acțiunile vândute acum sunt cu 10% mai scumpe, la 186 dolari per acţiune, notează cnn.com.

Space Exploration Tehnologies (Space X) produce rachete pentru a transporta sateliti în spaţiu la costur reduse.

Parallax

Vizualizari
1711
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri