Denisa Crăciun

SpaceX ar fi concediat anumiți angajați după ce l-au criticat pe Elon Musk

Thumbnail

SpaceX ar fi concediat anumiți angajați după ce aceștia ar fi trimis o scrisoare conducerii companiei, prin sistemul de comunicații interne, în care îl critică pe Elon Musk pentru comportamentul său, scrie TechCrunch, care citează New York Times.

Gwyne Shotwell, președintele SpaceX, a transmis un e-mail către companie în care a subliniat motivele din spatele concedierilor, menționând scrisoarea pe care angajații ar fi trimis-o executivilor de la compania de explorări spațiale.

Angajații ar fi reproșat că șeful SpaceX și Tesla că ar fi „o sursă frecventă de distragere a atenției și de jenă” pentru ei.

În plus, ei ar fi reclamat că în calitate de CEO al SpaceX și unul dintre cei mai vizibili purtători de cuvânt, este văzut public ca „fața” companiei, scrie The Verge.

„Fiecare Tweet pe care Elon îl postează este o declarație de facto a companiei”, ar fi susținut angajații.

În acest context, Shotwell, președintele SpaceX, a transmis un mail în care consideră că inițiativa angajaților „depășește activismul”.

Astfel, într-un raport al New York Times, menționat de TechCrunch, el ar fi spus - printre altele - că:

  • „Scrisoarea, solicitările și procesul i-au făcut pe angajați să se simtă inconfortabil, intimidați și hărțuiți și/sau furioși, deoarece scrisoarea i-a presat să semneze ceva care nu reflectă opiniile lor. Avem prea multă muncă critică de realizat și nu este nevoie de acest tip de activism exagerat […]”;
  • „Vă rugăm să rămâneți concentrați pe misiunea SpaceX și folosiți-vă timpul pentru a vă face treaba cât mai bine. Așa vom ajunge pe Marte”.

Angajații care au avut acces la scrisoarea în care reclamau comportamentul lui Musk au fost rugați să se semneze public sau anonim.

Parallax

Vizualizari
467
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri