Redacția StartupCafe.ro

Sondaj: Cum sprijină startup-urile românești diversitatea în echipe

Thumbnail

Un accelerator de startup-uri din București colectează, în această vară, printr-un sondaj, date despre diversitatea de gen, etnie, vârstă, orientare sexuală sau dizabilități din echipele startup-urilor românești, pe care le va prezenta, apoi, într-un raport public. 

StepFWD în parteneriat cu Google for Startup, Orange, Algolia și cu sprijinul Green Start-up.ro își propun să lanseze raportul în septembrie 2022 și invită fondatorii startup-urilor să contribuie la colectarea datelor, se arată într-un comunicat transmis redacției StartupCafe.ro.

”Dacă faci parte din ecosistemul de startup-uri de ceva timp și vrei să împărtășești părerea ta despre diversitatea într-o echipă, completează sondajul și vei fi invitat la evenimentul de lansare a raportului din septembrie 2022.

Inițiatorii susțin că acesta ar fi primul raport realizat în România cu privire la impactul echipelor diverse asupra mediului de business și asupra modului în care diversitatea influențează considerabil ecosistemul antreprenorial.

Prin acest raport, StepFWD își propune să analizeze, să înțeleagă și să susțină diversitatea din 9 perspective:

  • vârstă, 

  • etnie, 

  • educație, 

  • abilități, 

  • cultură, 

  • orientare sexuală, 

  • identitate de gen, 

  • neurodiversitate

  • dizabilități. 

Cu ajutorul datelor colectate prin intermediul acestui sondaj, intenționăm să determinăm situația actuală a diversității în cadrul echipelor fondatoare, importanța diversității în succesul unui startup, dar și cum poate fi încurajată diversitatea de către actorii relevanți din ecosistem - Liviu Cadariu, Program Director StepFWD. 

StepFWD spune că diversitatea în echipă este forța majoră care le oferă startup-urilor acces la idei bune, perspective noi și experiență reală care le-ar putea lipsi altfel. De asemenea, adaugă organizația, această componentă poate atrage investitori și clienți care apreciază afacerile conduse de echipe diverse.

Parallax

Vizualizari
76
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 884
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri