Adi Iacob

Cum ar fi să îți verifici soldul bancar pe Messenger? Facebook cere date de la bănci în Statele Unite

Thumbnail

Facebook solicită băncilor mari din Statele Unite să împărtășească date despre tranzacțiile cu cardurile clienților și obiceiurile de cumpărături pentru a oferi noi servicii financiare, scrie The Wall Street Journal.

Într-un răspuns prin e-mail, Facebook neagă faptul că "solicită activ companiilor de servicii financiare datele privind tranzacțiile financiare", scrie The Verge. Compania spune că pur și simplu caută să colaboreze cu băncile și companiile de cărți de credit pentru a oferi servicii clienților printr-un chatbot în Messenger sau pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze conturile în cadrul aplicației. 

Caracteristici similare există deja pe Messenger de la companii precum American Express, Mastercard și PayPal, însă Facebook dorește să-și extindă parteneriatele cu băncile tradiționale.

Această mișcare face parte din strategia Facebook de a-și extinde aplicația Messenger de la servicii de chat la mai multe utilizări de bază care ar menține utilizatorii pe platforma sa. Noua inițiativă vine după ce rezultatele financiare pentru ultimul trimestru a Facebook a înregistrat cea mai lentă creștere din 2011.

Rețeaua de socializare discută cu bănci, printre care JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo și US Bancorp, despre ce fel de servicii bancare ar putea furniza Facebook Messenger clienților, au declarat surse anonime pentru The Wall Street Journal

Facebook are în vedere dezvoltarea unei caracteristici prin care utilizatorii să își poată verifica conturile în cadrul Messenger și alta care alertează clienții în caz de fraudă. 

"Oamenii pot urmări datele despre tranzacții, cum ar fi soldurile contului, chitanțele și actualizările", au declarat reprezentanții Facebook.

Cu toate acestea, reputația Facebook este afectată de scandalul recent privind confidențialitatea datelor, în care Cambridge Analytica a utilizat datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook. Surse anonime au declarat pentru WSJ că băncile sunt preocupate de modul în care Facebook s-ar ocupa de gestionarea datelor atunci când vine vorba de informații financiare, adesea mai sensibile decât detaliile utilizatorilor rețelei de socializare.

Alte companii de tehnologie precum Google și Amazon solicită, de asemenea, băncilor să împărtășească datele clienților, astfel încât să poată adăuga servicii bancare asistenților lor vocali (Alexa, Google Home), potrivit surselor anonime ale Wall Street Journal. În timp ce eforturile companiilor par a fi aproape la fel, încrederea oamenilor în Amazon și Google este mult mai mare decât încrederea lor în Facebook, scrie The Verge.

Parallax

Vizualizari
435
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri