Raluca Abrihan

Softvision, firmă IT înfiinţată la Cluj, a fost cumpărată de o companie americană cu peste jumătate de miliard de dolari

Thumbnail

Softvision, companie înfiinţată în urmă cu 20 ani la Cluj Napoca, cu filiale în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, dar şi în SUA (Silicon Valley şi Las Vegas), a fost cumpărată de americanii de la Cognizant. Valoarea tranzacţiei este de circa 550 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

„Este un pas spectaculos în istoria Softvision, istorie ce a început în urmă cu 20 de ani în Cluj-Napoca, România. Traseul nostru va continua să fie abrupt ascendent și în acest rol de vârf de lance al Cognizant Digital Business. Succesul nostru este bazat în totalitate pe expertiza de neegalat a inginerilor noștri de software din România, iar acum Cognizant ne va aduce scala globală de care aveam nevoie. Vom continua să oferim soluții software de ultimă generație pentru marile branduri ale lumii”, spune Laurențiu Russo, fondatorul Sofvision, potrivit comunicatului citat de Mediafax.

Omul de afaceri Laurenţiu Russo are mai multe investiţii în Cluj.

În iunie 2016, Softvision a fuzionat cu Software Paradigms International (SPI) din Atlanta, având parte de o extindere geografică în Canada, Australia, Brazilia și India. Compania are peste 2.850 de angajaţi ce își desfășoară activitatea în 25 de locații distribuite în 11 țări pe 5 continente.

Cognizant este o corporație multinațională ce oferă servicii software, consultanță și soluții operaționale. Fondată în 1994 în US, este pe locul 195 în top Fortune 500 și una dintre cele mai mari companii de servicii și produse digitale din lume.

Parallax

Vizualizari
12122
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri