Adi Iacob

Snapchat pregătește o platformă pentru dezvolatori: Snapkit

Thumbnail

Snapchat planifică lansarea primei sale platforme pentru dezvoltatori, numită în prezent Snapkit. Prototipurile platformei indică faptul că vor permite altor aplicații să ofere opțiuni de conectare cu Snapchat, să utilizeze avatarele Bitmoji pe care le-a achiziționat și să găzduiască o versiune a software-ului camerei cu funcții complete Snap. 

Mai multe surse citate de TechCrunch au confirmat că Snapchat este în prezent în discuții cu mai mulți dezvoltatori de aplicații pentru a integra Snapkit.

Platforma ar putea putea scăpa Snapchat de plafonare, colonizând ecosistemul aplicației mobile cu butoanele de conectare și conținutul său. Facebook a folosit o strategie similară pentru a deveni o utilitate omniprezentă. Utilizatorii sceptici față de Facebook și neliniștiți de recentele scandaluri (Cambridge Analytica), s-ar putea uita la Snapchat ca la o modalitate sigură de confidențialitate pentru a se conecta la alte aplicații fără a crea un nou nume de utilizator și o parolă.

Snapchat face o corecție mare în strategia sa, după ani de respingere a dezvoltatorilor externi. 

În 2014, existau aplicații neoficiale care permiteau salvarea “snap-urilor”, dar cereau credențialele Snapchat, provocând scurgeri de date — ceea ce a determinat compania să reitereze interdicția de a le utiliza. 

Termenii serviciului Snapchat spun încă "Nu veți folosi sau nu veți dezvolta aplicații terță parte care interacționează cu conținutul sau cu informațiile furnizate de serviciu sau de alți utilizatori fără consimțământul nostru scris”.

În decembrie, Snapchat lansase Lens Studio, care permite brandurilor și dezvoltatorilor să construiască conținut de realitate augmentată limitat pentru aplicație. 

Cu toate acestea, până acum, Snapchat nu crease funcționalități pe care dezvoltatorii le-ar putea folosi în propriile aplicații. Snapkit va schimba acest lucru. Nu știm când va fi anunțată sau lansată sau cine vor fi inițial dezvoltatorii care profită de ea. Dar, cu Snapchat alunecând spre cea mai mică rată de creștere a utilizatorilor, după ce a fost declasată de concurența Facebook și Instagram, compania are nevoie de mai mult decât un filtru pentru fețe pentru a recâștiga lumina reflectoarelor.

Sursa: TechCrunch
Parallax

Vizualizari
148
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri