Claudiu Zamfir

Cât a plătit statul pentru portalul prevenire.gov.ro

Thumbnail

Pentru că ne-au întrebat mai mulți antreprenori cât a plătit statul pentru noul site, dedicat aplicării Legii prevenirii, StartupCafe.ro s-a interesat de această achiziție.

Portalul prevenire.gov.ro, lansat oficial duminică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, a fost realizat de firma Exomax Tech SRL, din Suceava.

Potrvit datelor din sistemul electronic de achiziții publice, ministerul a plătit firmei 4.300 de lei pentru contractul „Servicii realizare site portal oficial”. Contractul a fost atribuit direct în data de 20 martie 2018, iar în aproximativ o lună ministerul a lansat oficial site-ul realizat.

Portalul de prevenire este realizat pe platforma Wordpress, cea mai populară în domeniu.

Firma Exomax Tech SRL, din Suceava, este deținută de Daniel Andrieș, un tânăr de 31 de ani, care este și administratorul societății, conform datelor de pe portalul Termene.ro. Societatea a fost înființată în 2012.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe, în anul 2016 firma a realizat o cifră de afaceri de 219.000 de lei și un profit net de 74.800 de lei.

În 2015 și 2016, Exomax Tech SRL nu a avut niciun angajat, dar a realizat site-uri pentru mai multe instituții din România, având peste 100 de contracte de achiziții publice, în perioada 2015-2017, conform Teremene.ro:

  • 2015: 4 de contracte de achiziții publice în valoare de aproape 18.000 de lei în total,
  • 2016: 64 de contracte de achiziții publice în valoare de peste 70.000 de lei în total,
  • 2017: 61 de contracte de achiziții publice în valoare de peste 250.000 de lei în total.

Thumbnail
Sursa: Termene.ro

Ce este portalul de prevenire

Portalul de prevenire este una dintre obbligațiile pe care statul și le-a asumat prin Legea prevenirii 270/2017.

Astfel, firmele și persoanele fizice din România au la dispoziție un centralizator al sancțiunilor contravenționale, cum sunt cele date de ANAF, Inspecția muncii, Protecția consumatorului și alte autorități de control, prevăzute diferitele legi care intră sub incidența Legii prevenirii, prin care sunt iertați de amenzi contravenienții la prima abatere.

Centralizatorul este disponibil pe site-ul http://prevenire.gov.ro/, la secțiunea Contravenții și cuprinde sancțiuni contravenționale din 70 de acte normative, inclusiv din Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Codul muncii etc.

Deschiderea noului site privind aplicarea Legii prevenirii nr. 270/2017 a fost anunțată duminică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. „Contravențiile incluse, în număr de aproximativ 400, reglementate prin 70 de acte normative, vizează sfera de responsabilitate a 11 ministere, precum și a unor instituții publice cu atribuții de reglementare și control ce se regăsesc în subordinea și coordonarea acestora” - a informat  ministerul, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

„Portalul asigură mecanismul de funcționare al prevenirii, oferind totodată autorităților cu atribuții de control, constatare și sancționare a contravențiilor accesul la platforma comună de popularizare a materialelor documentare și ghidurilor de bună practică din domeniile menționate anterior” - mai susține Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Prin Legea prevenirii, orgnele de control ale statului - cum sunt ANAF, Inspecția Muncii, Protecția Consumatorului și altele - nu vor mai aplica automat amenzi pentru abaterile contravenționale cuprinse într-o listă aprobată de Guvern prin hotărâre.

În schimb, inspectorii instituțiilor de control vor trebui să aplice un plan de remediere pe o durată de maximum 90 zile, timp în care firmele găsite în neregulă vor putea remedia problemele.

Parallax

Vizualizari
5061
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Razvan
George
Site-ul e realizat in wordpress, tema e luata de pe https://themeforest.net/item/newspaper/5489609
Costa doar $59, dar cred 100% ca e copiata copy paste, din codul sursa ('Live Preview') fiindca contine mult code care nu necesita, in css in special si prin fisierele principale din tema!
Numele temei se poate schimba foarte simplu din configuratia sa.
Pe scurt: E doar schimbata tema la culori si pozitia widget-urile pe care se realizeaza foarte simplu, daca ai ceva cunostinte in wordpress!
Deci nu valoreaza banii!
poza de profil
Stefan
Olaru
de curiozitate, cam cat ar trebui sa coste? 950eur mi se pare rezonabil avand in vedere ca trebuie sa customizezi o tema prost facuta cf cerintelor unui client destul de greu de cap (statul).
poza de profil
Stefan
Balasa
In 99% din cazuri as fi de acord cu tine ( probabil orice alt proiect online mare din Romania ) dar de data asta nu.
Intr-adevar, s-a folosit tema Newspaper ( creata de cativa romania de altfel ) dar trebuie sa iei in calcul si munca depusa pentru a adauga acel continut ( banuiesc ca in banii astia s-a ocupat si de adaugarea de continut ).

Referitor la codul sursa, nu poti copia o tema de WordPress doar uitandute la codul sursa. O tema de WordPress inseamna mai mult decat html, css si JavaScript ( care intr-adevar se poate copia uitandu-te la codul sursa ).

Ca si feedback la acest site:
1. S-a folosit o tema te WordPress: Aceasta tema are foarte mult cod css si JavaScript care e incarcat inutil. Daca s-ar fi creat o tema noua specifica pentru acest proiect site-ul s-ar fi incarcat mult mai repede ( la prima incarcare deoarece la urmatoarele incarcari acele asset-uri vor fi cache-uite )
2. S-a folosit Revolution Slider pentru un slider banal. Acel plugin incarca si el foarte multe resurse inutile in cazul de fata
3. S-au folosit foarte multe pluginuri de WordPress. O sa fie o veselie sa ti acest site up to date si evident ca v-a trebui facut si un contract de mentenanta la un moment dat. Daca se facea totul custom singurul lucru de care trebuia sa ai grija era sa faci update la WordPress ( sa apesi un buton practic )
4. Nu vad cu ce ma ajuta pe mine o lista de legi incomplete. Pe site sunt tot felul de extrase din legi dar nu te ajuta cu nimic peentru ca va trebui sa cauti acea lege ca sa ii intelegi contextul din care a fost extras pasajul de pe site.
poza de profil
cei care zic ca suma respectiva este mult... se vede ca aveti 0 (ZERO) experienta. Habar nu aveti cu ce se mananca customizarea. Nu are importanta ca este facuta pe wordpress si/sau tema cumparata cu $59.
Si eu am cumparat tema cam pe la aceeasi suma si am bagat inca 8.000 euro in customizare site.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri