Claudiu Zamfir

Un site de anunțuri imobiliare din Spania a fost vândut cu 1,3 miliarde de euro

Thumbnail

Tranzacție majoră în business-ul online din Europa: un site de anunțuri imibiliare din Spania, care are o versiune și în limba română, a fost cumpărat cu 1,3 miliarde de euro de către un fond de investiți suedez, valoarea  platformei crescând astfel de aproape 9 ori în 5 ani.

Firma de investiții suedeză EQT Ventures, prin fondul său EQT IX, a anunțat, joi, că achiziționează pachetul majoritar de acțiuni la platforma de anunțuri imobiliare idealista de la investitori grupați sub egida Apax Partners.

Profitul pentru vânzători este considerabil având în vedere că prețul actual este de 1,3 miliarde de euro, iar valoarea estimată a idealista era de 150 de milioane de euro, în anul 2015, la momentul la care investitorii consiliați de Apax au cumpărat pachetul majoritar de acțiuni din plaforma online de anunțuri, conform Tech.eu.

Site-ul de imobiliare idealista a fost fondat în anul 2000, la Madrid, de antreprenorul spaniol Jesus Encinar, care va continua să conducă business-ul în calitate de CEO, împreună cu echipa sa de management.

idealista SA este lider pe segmentul anunțurilor imobiliare în sudul Europei, fiind prezent în Spania, Portugalia și Italia. Pe plaftformă activează aproximativ 40.000 de agenți imobiliari și 38 de milioane de vizitatori unici pe lună, potrivit datelor raportate de companie.

Parallax

Vizualizari
1523
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri