Raluca Abrihan

Datele a 4,9 milioane de utilizatori ai unui serviciu de livrare mancare au fost furate

Thumbnail

În urma unei breşe de securitate a bazei de date a unuia dintre cele mai mari servicii de livrare de mâncare din Statele Unite, DoorDash, care este peste UberEats, datele cardurilor a 4,9 milioane de utilizatori care au folosit acest serviciu în ultimele luni au fost acesate de hackeri, scrie Reuters.

Datele au fost accesate de o entitate neautorizată pe 4 mai, a declarat compania pe blogul său. Printre informaţiile furate se numără datele cardurilor de plată folosite de utilizatori, dar şi date ale unor restaurante.

De asemenea, este posibil ca datele să fi inclus informații despre profilul utilizatorilo, precum nume, adrese de email, adrese de livrare, numere de telefon și numerele licenţelor auto a aproape 100.000 de directori de livrări.

Atacul asuprea bazei de date a companiei ar fi avut loc pe 4 mai, anul acesta, şi au fost afectaţi doar utilizatorii care au început să folosească aplicaţia DoorDash înainte de 5 aprilie 2018.

DoorDash este un serviciu de livrare din Statele Unite, care a depăşit veniturile realizate de Uber Eats şi se află pe locul doi în SUA după GrubHub, potrivit BusinessInsider, evaluată la peste 6 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
532
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri