Raluca Abrihan

Un fost şef al Uber Technologies îşi declară falimentul după ce a ajunsă să datoreze 179 milioane $ către Google

Thumbnail

Fostul şef al diviziei de maşini autonome a Uber Technologies, Anthony Levandowski, îşi cere dreptul de a se declara în faliment, la scurt timp după ce o decizie în instanţă l-a obligat să plătească 179 milioane de dolari către Google.

Anthony Levandowski a deţinut funcţii importante în cadrul proiectului de dezvoltare a maşinilor fără şofer a Google. Însă, a ales să plece din companie şi să îşi facă propriul startup dezvoltator de maşini autonome, mai mult a luat şi o parte dintre angajaţii Google pentru a-i angaja în noul lui proiect, scrie Reuters.

Ulterior, Uber a cumpărat startup-ul fondat de Levandowski, dar contestă orice posibilitate de a achita daunele pe care Levandowski (care odată cu preluarea startup-ului a devenit director în cadrul Uber Technologies) le-ar fi produs companiei Google odată cu plecarea, în special din cauza unui posibil furt de proprietate intelectuală.

Lior Ron, un alt fost angajat al Google, care a plecat împreună cu Levandowski, şi care încă este angajat al Uber, a căzut la înţelegere cu Google şi a achitat fostului angajator suma de 9,7 milioane de dolari, luna trecută.

Levandowski susţine, însă, că el nu dispune de fondurile necesare pentru a achita despăgubirile către Google şi a cerut protecţie sub legea falimentului.

 

Parallax

Vizualizari
7873
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri