Claudiu Zamfir

533 milioane utilizatori Facebook, vizați de o scurgere de date personale, printre care telefoane și adrese

Thumbnail

Au fost sparte date personale aparținând unui număr de 533 de milioane de utilizatori ai Facebook, din peste 100 de țări, printre care se numără și Republica Moldova, dar NU și România, din informațiile preliminare publicate sâmbătă de presa internațională.

Alon Gal, director tehnic la o firmă de securitate cibernetică, Hudson Rock, a relatat acum pe larg despre scurgea de date, care pare a fi însă mai veche. Potrivit unei liste publicate de acesta, printre țările cele mai afectate se numără Egipt (46 milioane de utilizatori Facebook), Italia (35 de milioane), SUA (32 de milioane de utilizatori Facebook), Marea Britanie (11 milioane), Rusia (aproape 10 milioane).

Dintre vecinii noștri, Republica Moldova are 46.000 de utilizatori Facebook afectați, Serbia are 162.000, Bulgaria -432.000, iar Ungaria- 377.000.

În Uniunea Europeană, pe lângă Italia (35 de milioane), țări cu un număr mare de cetățeni vizați de scurgerea de informații sunt: Spania-10,8 milioane de utilizatori Facebook, Germania - 6 milioane, Olanda- 5,4 milioane, Belgia- 3,1 milioane, Polonia- 2,6 milioane.

Deși România nu se află pe listă, aceasta nu înseamnă că nu pot fi printre cei vizați și cetățeni români, dar care se află în alte țări.

Scurgerea de date se referă la numere de telefon, ID de Facebook, nume și prenume, localizare, date de naștere, adrese de mail, conform Business Insider.

NU au fost sustrase și parolele conturilor - menționează Axios.

Facebook spune că incidentul nu este unul nou și că deficiențele au fost deja remediate de companie. Deși datele ies din nou la suprafață, problemele legate de scurgerea de date au fost descoperite și remediate de Facebook în august 2019, a declarat, pentru Axios, un purtător de cuvânt al rețelei sociale.
 
Încă din ianuarie 2021, Motheboard a semnalat că cineva a scos la vânzare pe internet datele personale a peste 500 de milioane de utilizatori Facebook, compania precizând și atunci că este vorba de incidentul de securitate remediat în august 2019.

Parallax

Vizualizari
5388
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri