Claudiu Zamfir

Schimbare la vârful Volkswagen: Herbert Diess pleacă de la conducerea grupului auto german

Thumbnail

Grupul auto german Volkswagen trece printr-o schimbare majoră la vârf: Herbert Diess (63 de ani) pleacă din funcția de președinte al Consiliului de management, echivalentă cu cea de director general (CEO), iar vineri a și fost numit un înlocuitor.

Consiliul de supraveghere al Volkswagen Group a decis vineri să-l numească pe Oliver Blume (54) în funcția de președinte al Consiliului de management, în locul lui Diess. Blume își va lua în primire postul de la 1 septembrie 2022 și va continua să conducă și subsidiara Porsche AG și după o posibilă listare a acesteia pe bursă.

Herbert Diess fusese numit la conducerea executivă a producătorului auto german în aprilie 2018. De profesie inginer, el a venit la VW în anul 2015, pe o poziție de membru al Consiliului de administrație al grupului și președinte al Consiliului de management al diviziei Volkswagen Passenger Cars. Anterior, Diess a activat la BMW, în diverse funcții de conducere.

Cariera lui Herbert Diess a fost marcată și de scandalul Dieselgate, izbucnit în 2015, în SUA. În 2019, procurorii germani i-au pus sub acuzare pe Diess și pe președintele Consiliului de supraveghere al Volkswagen Group, Hans Dieter Pötsch, pentru presupuse fapte de manipulare bursieră. Grupul auto a negat acuzațiile.

În ultimii ani, Herbert Diess a orientat Volkswagen către trecerea la mașinile electrice. Grupul și-a fixat ca țintă să ajungă, până în anul 2030, să-și asigure 70% din încasările europene numai din mașinile electrice.

Vineri, președintele Consiliului de supraveghere al grupului VW, Hans Dieter Pötsch, „i-a mulțumit lui Herbert Diess în numele întregului consiliu”, într-un comunicat oficial:

„În timpul mandatului său ca președinte al Consiliului de management al mărcii Volkswagen Passenger Cars și ca președinte al Consiliului de management al Grupului, Herbert Diess a jucat un rol cheie în progresul transformării companiei. Grupul și mărcile sale sunt viabile pentru viitor; capacitățile sale inovatoare și puterea de a obține câștiguri sunt consolidate. Domnul Diess și-a demonstrat, într-un mod impresionant, viteza și consecvența de a derula procese de transformare de anvergură. Nu numai că a condus compania prin ape extrem de turbulente, dar a implementat și o strategie fundamental nouă”.

Parallax

Vizualizari
2224
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri