Claudiu Zamfir

Schimbare la vârful companiei IT SAP

Thumbnail

Compania de software SAP, un mare rival al Oracle, trece printr-o schimbare de director general (CEO), a anunțat firma germană, vineri, într-un comunicat remis StartupCafe.ro .

Americanul Bill McDermott a decis să nu-și reînnoiască contractul și renunță la funcția de CEO. El  va continua în calitate de consultant până la sfârșitul anului, pentru a asigura o tranziție lină.

Poziția de chief executive officer va fi ocupată de doi membri ai Consiliului Executiv SAP – Jennifer Morgan și Christian Klein – cu efect imediat, având aprobarea Consiliului de Supraveghere al SAP SE.

„Bill și cu mine am luat decizia acum un an de a extinde rolurile lui Jennifer și Christian ca parte a unui proces pe termen lung, pentru a dezvolta următoarea generație de lideri. Suntem încrezători în viziunea și capacitățile lor, pe măsură ce SAP va trece la următoarea fază de creștere și inovație”, a declarat profesorul Hasso Plattner, cofondator și președinte al Consiliului de Supraveghere al SAP SE.

Bill McDermott s-a alăturat companiei SAP în 2002. În calitate de lider al operațiunilor din America de Nord, SAP a fost capabil să își crească semnificativ cota de piață în regiune, punând bazele unei puternice companii globale. Ulterior, Bill a condus operațiunile clienților la nivel mondial și s-a alăturat Comitetului Executiv al organizației în 2008. În ultimul deceniu, McDermott a ocupat poziția de CEO și a supervizat o perioadă de creștere semnificativă pentru SAP, inclusiv extinderea portofoliului și inițierea unei schimbări majore către cloud computing.

Jennifer  Morgan, care s-a alăturat SAP în 2004, a ocupat cel mai recent funcția de Președinte al Cloud Business Group, supervizând diviziile Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience și SAP Concur. Ea a fost numită membră a Consiliului Director în 2017.

Celălalt co-CEO, Christian Klein, și-a început cariera la SAP în urmă cu două decenii ca student. El a ocupat cel mai recent funcția de COO (director de operațiuni), fiind responsabil cu dezvoltarea soluției ERP SAP S/4HANA. Anterior, el a fost CFO (director financiar) în cadrul SAP SuccessFactors și CCO al operațiunilor SAP la nivel global.

Compania SAP a fpst fondată în anul 1972, în Germania, de 5 ingineri ai companiei americane IBM: Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira și Claus Wellenreuther.

SAP vine de la „Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung”, adică Sisteme, Aplicații și Produse în Procesarea de Date”.

Compania are și o oarecare legătură mai puțin știută cu România. Hasso Plattner, cofondator și președinte al Consiliului de Supraveghere al SAP SE, are rădăcini în România.

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, dezvăluia, într-un interviu acordat HotNews în anul 2017, că Plattner s-a născut în Germania din părinți sași, din Transilvania.

Cel mai bogat și generos german, Hasso Plattner, s-a nascut la Berlin , în 1944, într-o familie de medici sași din Sibiu, care parasise Romania cu trupele germane. El este creatorul grupului informatic SAP și a înfiintat recent la Potsadm un intitut de înalte studii si un muzeu de artă, amândouă de importanță globală. Plattner nu s-a mai intors în România, nu dă interviuri dar când a auzit că Universitatea Lucian Blaga din orasul natal al părinților și străbunilor are idei și nevoi și-a trimis mesagerii la Sibiu. Se pune la cale un proiect important acolo”, a spus Hurezeanu.

Într-adevăr, în 2018, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat că a primit o donație de la Institutul ”Hasso Plattner”, de 4,2 milioane de euro, potrivit publicației sibiene Turnul  Sfatului. Banii aveau să fie direcționați în susținerea tinerilor studenți și cercetători din Sibiu.

La nivel mondial, SAP spune că este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 425.000 de clienți în 180 de țări. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP, susține compania germană.

SAP și-a deschis încă din anul 2002 o subsidiară în România. SAP România a contribuit la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP - mai spune compania.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.

Parallax

Vizualizari
1989
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri