Claudiu Zamfir

Sălile de fitness World Class România, cumpărate de un grup african cu afaceri în agricultură și imobiliare

Thumbnail

Holdingul African Industries Group (AIG), care în România face  afaceri în agricultură, distribuție de echipamente agricole și imobiliare, a finalizat, vineri, achiziția rețelei de săli de fitenss World Class România, liderul pieței românești în domeniu.

Holdingul cu sediul central la Lagos, Nigeria, condus de frații Raj şi Alok Gupta, a cumpărat sălile de fitness de la fondul de investiții polonez Resource Partners. Tranzacția fusese semnată încă din aprilie 2022 și a fost finalizată în 15 iulie, după obținerea tuturor aprobărilor necesare.

Preluarea rețelei de 41 de centre de fitness reprezintă intrarea AIG pe segmentul sănătate și wellness, a precizat firma de consultanță Deloitte România, care a asistat holdingul african în procesul de achiziție a World Class România.

„Aceasta este a doua tranzacție pentru care colaborăm cu Deloitte, după cea în care am preluat fermele Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management, precum și Thames Farming Enterprises, compania ce deține cele patru ferme”, a declarat Alexandru Rusu, director financiar pe Europa Centrală și de Est al African Industries Group.

African Industries Group face afaceri în România începând din anul 2015.

De partea cealaltă, vânzătorul, fondul de investiții polonez Resource Partners a fost fondat în anul 2009 de către foști șefi pentru Europa Centrală și de Est din cadrul fondului de investiții american The Carlyle Group: Ryszard Wojtkowski, Aleksander Kacprzyk, Piotr Noceń și Małgorzata Bobrowska-Jarząbek. Operațiunile din România sunt conduse de Dan Fărcășanu, care a lucrat și el în Carlyle Group.

Parallax

Vizualizari
1932
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri