Denisa Crăciun

Salarii 2023: Contabilii și IT-iștii, printre cei mai interesați să afle dacă sunt plătiți corect, în contextul creșterii prețurilor

Romanii prefera sa se imprumute de la familie sau prieteni

Angajații români vor să afle dacă sunt plătiți corect, în contextul creșterii prețurilor, printre cei mai interesați de valoarea salariilor fiind contabilii și IT-iștii, arată o platformă de recrutare online.

Aproape 150.000 de angajați români au verificat în ultimele 2 luni, prin intermediul unui instrument lansat de Best Jobs, dacă sunt plătiți corect, în raport cu nivelul pieței pentru experiența și competențele lor.

„Tendințele europene de transparentizare a salariilor, care au prins avânt în multe state din Uniunea Europeană, sunt încă timide în România, dar devine tot mai clar că nevoia românilor de a avea argumente solide la o renegociere a salariului este una considerabilă, mai ales într-un context în care costul vieții crește accelerat de aproape un an”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

82% dintre candidații interesați de valoarea lor profesională și-au actualizat CV-ul în urma interogării pentru a avea șanse mai bune la negociere sau la aplicări pentru noi oportunități.

Totodată, numărul căutărilor privind salariile, efectuate prin intermediul instrumentului platformei de recrutare online, s-au apropiat de 200.000, fiecare candidat analizând, în medie, 2 opțiuni, rolul pe care îl ocupă în prezent și rolul la care aspiră sau orașul în care dorește să aplice în viitor.

Contabilii, IT-iștii și managerii din vânzări, printre cei mai interesați de valoarea salariilor

Cele mai mari salarii medii nete pentru un contabil sunt în București (1.485 euro), Brașov (1.132 euro), Timișoara (980 euro) și Cluj-Napoca (772 euro), acestea fiind și principalele interogări în instrumentul Valoare CV al platformei de recrutare online.

În cazul analiștilor financiari, București, Iași și Cluj-Napoca au valori extrem de asemănătoare, de aproape 1.500 euro net lunar. În schimb, managerii din vânzări din zona Aradului au salarii medii nete de 1.487 euro, mai mari decât în București (1.402 euro), Brașov (1.375 euro) și Iași (1.385 euro).

În martie, platforma de recrutare a lansat CV Worth / Valoare CV, un instrument online de evaluare a salariilor

Parallax

Vizualizari
1259
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri