Răzvan Tătaru

O nouă rundă de concedieri la Spotify. 17% dintre angajați sunt afectați

Aplicația Spotify pe iPhone și iPad

Spotify a anunțat, luni, că disponibilizează 17% din forța de muncă la nivel global, pe fondul încetinirii creșterii economice.

Daniel Ek, CEO-ul Spotify, a declarat că redimensionarea forței de muncă este esențială pentru ca firma să facă față „provocărilor viitoare”.

Ek a citat încetinirea creșterii economice și creșterea costurilor de capital printre motivele reducerilor de locuri de muncă, spunând că firma a profitat de capitalul cu costuri mai reduse în 2020 și 2021 pentru a investi semnificativ în afacere.

Recunosc că acest lucru va afecta o serie de persoane care au făcut contribuții valoroase. Pentru a fi sincer, mulți oameni inteligenți, talentați și harnici ne vor părăsi”, a scris CEO-ul în nota către angajați, publicată ulterior pe blogul oficial.

Decizia afectează 17% din forța totală de muncă a companiei. Astfel, din cei aproximativ 10.000 de angajați curenți, vor fi concediați circa 1.500, potrivit TechCrunch.

„Îmi dau seama că pentru mulți, o reducere de această dimensiune se va simți surprinzător de mare, având în vedere recentul raport de câștiguri pozitive și performanța noastră. Am dezbătut să facem reduceri mai mici pe parcursul anilor 2024 și 2025”, a scris Ek.

Noul val de concedieri vine după ce Spotify a redus aproximativ 6% din locurile de muncă în iunie 2023 și încă 600 angajați în ianuarie, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro.

Compania Spotify a fost fondată în anul 2006 de Daniel Ek și Martin Lorentzon, un om de afaceri suedez.

Parallax

Vizualizari
835
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri