Raluca Abrihan

Românii şi bulgarii se află pe ultimele locuri în UE în privinţa rezervării vacanţelor online

Thumbnail

Jumătate dintre utilizatorii de internet din UE au declarat că şi-au rezervat vacanţa sau deplasările prin mediul online. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost înregistraţi în Luxemburg, Finlanda şi Germania, pe ultimele locuri fiind România şi Bulgaria, potrivit Eurostat, citat de Mediafax.

Doar 18% dintre români îşi rezervă on-line vacanţele, urmaţi de bulgari cu 17%. Pe primele locuri în topul Eurostat din 2017 se află Luxemburg (73%), Finlanda (65%) și Germania (64%).

Surprinzător, nu tinerii din UE accesează cel mai mult internetul pentru rezervarea vacanţelor, ci persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 şi 74 de ani - 47% dintre aceştia utilizând mediul on-line pentru cumpărarea deplasărilor şi a vacanţelor, pe când doar 41% dintre tinerii între 16 şi 24 ani folosesc internetul pentru aceste servicii.

La nivel național, în general, majoritatea românilor folosesc zilnic internetul, în special pe mobil. Cele mai accesate pagini în rândul românilor sunt reţelele de socializare. 76% dintre români au utilizat internetul zilnic.

Jumătate dintre utilizatorii din România folosesc internetul pe mobil, iar 65% accesează cel mai frecvent reţelele de socializare, mai arată studiul Eurostat pentru 2018.

Parallax

Vizualizari
241
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri