Denisa Crăciun

România, promovată în SUA ca destinație pentru investiții

România

România va fi promovată ca destinaței pentru investiții americane, pe 20 iunie 2024, la Washington, D.C., în cadrul celei de-a treia ediții a Forumului Economic SUA – România.

Forumul Economic SUA - România organizat de Camera de Comerț Americană în România  (AmCham România) va reuni oficiali ai ambelor administrații și lideri de companii americane prezente în România. Va fi prezentat profilul investițional al României și potențialul ei de a deveni un hub pentru investiții americane în regiune, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

„AmCham a lansat Forumul Economic SUA - România în 2022 pentru a marca aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, ca o declarație de încredere în viitorul relațiilor economice. Impactul edițiilor precedente și susținerea celor peste 570 de companii membre AmCham întăresc misiunea noastră de a contribui la prosperitatea României prin atragerea de investiții americane și prin susținerea companiilor românești să acceseze piața americană. Anul acesta ducem Forumul la Washington, D.C. pentru a transmite mediului privat american invitația de a alege România, cea mai bună destinație pentru investiții americane în regiune. Într-un context global care resetează relațiile investiționale pe alte criterii decât cele geografice – trecerea de la nearshoring - investiții în țări vecine,  la friendshoring - investiții în țări prietene, faptul că relațiile bilaterale sunt într-un moment de vârf este un avantaj valoros care trebuie capitalizat de România. Un alt argument în favoarea României pe care îl vom evidenția în discuția din 20 iunie cu investitorii americani este creșterea economică robustă, care face țara noastră un campion regional”, a spus Cristian Sporiș, Președintele AmCham Romania.

Oficialii guvernamentali, șefii celor două misiuni diplomatice, reprezentaților AmCham și ai U.S. Chamber of Commerce, liderii de companii din mai multe domenii vor prezenta în cadrul evenimentului perspectiva investitorilor americani deja prezenți în România.

Potențialul de atragere de investiții în sectorul medical va fi evidențiat într-un panel dedicat. Astfel, reprezentanți ai autorităților și ai sectorului privat din România vor vorbi, printre altele, despre oportunitățile de investiții create de construirea noilor spitale finanțate din fonduri europene, despre avansul în accesul la inovație și despre perspectiva adoptării unei scheme de sprijin a investițiilor în producția de medicamente.

Forumul beneficiază de sprijinul Ambasadei SUA la București și al Ambasadei României la Washington, D.C.

Parallax

Vizualizari
127
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri