Raluca Abrihan

România, dublă campioană la competiţia mondială de Microsoft Office

Thumbnail

În cadrul etapei globale a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2019, desfășurat în această săptămână la New York în SUA, doi elevi români au câştigat medalii de aur la categoriile Specialist World Championship la Word și Excel, iar un alt elev din România a primit medalia de bronz la categoria PowerPoint!.

Word 2016 – locul 1 mondial – medalia de aur: Adrian Boier, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca, a obținut un premiu în valoare de 7.000 USD și un laptop Surface 2.

Excel 2016 – locul 1 mondial – medalia de aur: Mihaela Florea, Colegiul Național Gh. M. Murgoci, Brăila, a obținut un premiu în valoare de 7.000 USD și un laptop Surface 2.

PowerPoint 2016 – locul 3 mondial – medalia de bronz: Adrian Muntean, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca, a obținut un premiu în valoare de 1.500 USD și o tabletă Surface.

La finala mondială a competiție au participat 155 de tineri din 52 de țări. Ediția din 2019 a atras aproape 880.000 de candidați unici din 123 de țări.

Reprezentanții României s-au calificat la finala mondială în urma competiției naționale care a avut loc în data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din București.

Competențele de Microsoft Office reprezintă unul dintre cele mai importante criterii atunci când vine vorba de parcursul profesional – un studiu realizat în 2018 de compania IDC plasează competențele de Office drept cele mai căutate competențe aplicate (pe locul patru după „comunicare”, „problem-solving” și „integritate”). Cumulat, Microsoft Office a fost identificat ca cerință la aproape 20% din cele 75.000 de anunțuri de angajare analizate în studiu.

MOSWC este o competiție globală organizată de Certiport, Inc. și susținută de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competențele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel și PowerPoint ale elevilor și studenților din întreaga lume.

Parallax

Vizualizari
1538
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri