Claudiu Zamfir

Crypto RO: Ce profituri au scos platformele Bitcoin România și Tokero din schimb de monde virtuale

Thumbnail

Două dintre cele mai mari exchange-uri românești de criptomonede, Bitcoin România și Tokero, au ieșit pe profit în anul 2021, chiar dacă acum piața crypto nu se simte prea bine.

Compania Bitcoin România (BTR Exchange SRL), fondată de în anul 2014, la București, de frații Constantin și George Rotariu, a raportat pe anul 2021 venituri totale de 12,5 milioane de lei și profit de 4,6 milioane de lei (circa 940.000 de euro), cu 26 de angajați. Rezultatele sunt totuși în scădere față de anul 2020, când a înregistrat venituri de 46,4 milioane de lei și profit de 5,33 milioane de lei (circa 1,1 milioane euro).

Firma spune că platforma sa de schimb de criptomonede este cea mai mare din România și că a adus primul ATM din țară de la care se cumpără Bitcoin (în 2014). În prezent, Bitcoin România spune că operează o rețea de 64 de ATM-uri crypto.

Tokero, business crypto românesc lansat de Marius Morra și Sabin Simionescu, a scos și el profit, prin cele două firme (și verticale de business) prin care operează. Pe firma Globe Monnaie SRL, fondată la Craiova, funcționează plaforma de schimb de criptomonede Tokero. Aceasta a avut în anul 2021venituri de 5,2 milioane de lei și profit de 1,4 milioane de lei (circa 285.000 de euro), cu 7 angajați. În 2020, firma avusese rezultate mai modeste: cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei și profit de 743.000 de lei (circa 150.000 euro).

Pe o altă firmă, LDV Tech SRL, Tokero operează și un business de launchpad, o platformă de lansare și găzduire de tokenuri de la terți. Humans.AI și BH.Network sunt două dintre startup-urile care și-au lansat proiecte pe launchpad-ul Tokero și au anunțat că au obținut astfel investiții de ordinul milioanelor de dolari.

LDV Tech SRL, fondată în 2020, la Craiova, a avut în anul 2021 venituri de 7,8 milioane de lei și profit de 740.000 de lei (circa 150.000 euro), fără salariați.

Joburi în crypto: Tokero caută oameni

În prezent, Tokero s-a mutat la București, în complexul de birouri Hermes Business Campus, și și-a deschis și o platformă de atragere de talente, www.TOKERO.Team .

„Scopul dezvoltării și lansării platformei de recrutare este atragerea de noi talente în echipă, atât oameni care au deja cunoștințe în domeniul crypto, cât și oameni foarte bine pregătiți în domeniile lor, care își doresc oportunități profesionale premium și noi provocări. Începând cu luna august, cei interesați să-și aplice cunoștințele și în domeniul crypto sunt invitați să depună CV-urile pe platforma www.tokero.team. Pozițiile deschise inițial vor fi pe HR, contabilitate, marketing, IT, management” - a anunțat platforma, miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Cu o cifră de afaceri agregată pe grup de 2,5 milioane de euro, Tokero spune că a ajuns să valoreze 15 milioane de euro, conform evaluării făcute la finalul anului 2021, în urma celei de-a doua runde de investiții obținute.

Exchange-ul românesc de criptomonede mai precizează că activele crypto tranzacționate de utilizatori pe platforma sa au ajuns la un volum total de 75 de milioane de euro.

Prețul Bitcoin se stabilizează, Coinbase anunță pierderi de 1 miliard de dolari

În 2022, piața crypto nu se simte prea bine. Miercuri seara, 10 august 2022, Bitcoin se tranzacționa totuși pe la 24.000 de dolari, mult sub nivelurile maxime înregistrate în noiembrie 2021, când ajungea la aproape 68.000 de dolari, dar totuși mult peste nivelurile din martie 2020, când a venit pandemia COVID-19 , iar prețul BTC a picat sub 6.000 de dolari.

Miercuri seara, Ethereum se tranzacționa în jurul a 1800 de dolari, într-o ușoară tendință de creștere.

La nivel global, pe fondul actualelor fluctuații de pe piața crypto, marile platforme de exchange nu o duc strălucit. De exemplu Coinbase a raportat miercuri pierderi de 1 miliard de dolari în trimestrul II al anului 2022, când piața criptomonedelor a scăzut brusc, Bitcoin coborând și sub 18.000 de dolari la un moment dat.

Dacă mica platformă românească Tokero caută oameni să-i angajeze, Coinbase a disponibilizat, în iunie,1.100 de angajați, reprezentând 18% din personalul său.

Parallax

Vizualizari
1095
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri