Denisa Crăciun

România, cele mai bune condiții legale pentru angajații care au copii (studiu)

Thumbnail

România este țara care oferă cel mai multe zile de concediu plătit de creștere a copilului, cu un total de 97,1 săptămâni de concediu oferite părinților, conform unui studiu realizat de o companie tech din domeniul resurselor umane.

Astfel, potrivit raportului realizat de compania europeană Lensa, mamele din România primesc puțin peste 2 ani de concediu cu 85% din salariu, în timp ce tații beneficiază de 5,3 săptămâni de concediu cu 87,8% din salariu.

După România, care se situează pe locul 1 la acest capitol, urmează Estonia, cu 84 de săptămâni de concediu pentru creșterea copilului. Este singura țară din topul realizat de compania tech de HR care oferă salariu în procent de 100% pentru acest tip de concediu atât pentru mame, cât și pentru tați.

Totuși, mamele din Estonia primesc 82 de săptămâni de concediu de creștere a copilului, comparativ cu doar 2 săptămâni pentru tați.

Pe locul al treilea se află Bulgaria, cu 69,4 săptămâni de concediu plătit pentru creșterea copilului. Tații din Bulgaria primesc, totuși, doar 2,1 săptămâni pentru îngrijirea copilului.

Thumbnail
Thumbnail

Conform studiului, țările care nu excelează la acest capitol sunt:

  • Irlanda;
  • Elveția;
  • Australia.

Aceste țări oferă un total de puțin peste 8 săptămâni echivalente cu tarif complet de concediu plătit, fiind și singurele care pun la dispoziție sub 10 săptămâni. 

Studiul mai arată că profesia de asistent medical, de IT-ist sau de logoped aduc un salariu mediu de peste 60.000 de dolari și permit o flexibilitate mai mare când vine vorba de ore și vacanțe.

Jobul de curier (șofer) este, de asemenea, o modalitate bună pentru părinți de a câștiga bani în afara angajamentelor lor de familie, întrucât pot alege unde și când lucrează.

Parallax

Vizualizari
1555
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri