Denisa Crăciun

Românii profită de perioada concediilor pentru a găsi noi locuri de muncă. Oferta de joburi pusă la bătaie de firme

Thumbnail

Angajații profită de perioada concediilor pentru a se ocupa de planurile profesionale, astfel că de la începutul verii, căutările de joburi s-au menținut la cote ridicate și au atins un record în luna iulie, potrivit platformei de recrutare online BestJobs.

Astfel, cei mai activi candidați au fost cei din București și Ilfov (24%), unde nivelul de aplicări este aproape egal cu suma celorlalte județe din clasament: Timiș (8%), Cluj (6%), Brașov (6%) și Constanța (5%), mai arată platforma.

Top domenii preferate de candidați

  • Vânzări, cu aproape 20% din totalul aplicărilor;

  • Management (14%);

  • Financiar/Contabilitate (10,6%);

  • IT/Telecom (7,7%);

  • Producție și Logistică (6,9%), similar tendinței din 2021.

Din punct de vedere al ofertei de joburi, clasamentul domeniilor cu cele mai multe anunțuri de joburi active în perioada de vară se menține și în acest an.

Astfel, 15,2% dintre joburi sunt disponibile în Vânzări, 10,8% în IT/Telecom, 9,8% în Management, iar 9,4% în Financiar/Contabilitate.

Topul celor mai ofertante județe rămâne constant de trei ani, arată platforma de recrutare, și este reprezentat de București/Ilfov, Timiș, Cluj, Brașov și Iași.

Cu toate acestea, candidații aplică în număr tot mai mare la joburile remote, astfel că în luna iulie, nivelul aplicărilor pentru joburile care permit munca de oriunde a fost foarte apropiat de maximul acestui an - stabilit în ianuarie -, cu aproape 70.000 de aplicări.

Cele mai multe aplicări pentru joburi remote au fost înregistrate în IT/ Telecom, Vânzări și BPO (pentru poziții de call-center sau suport clienți).

55% dintre candidații activi în perioada 1 iunie - 15 august sunt femei, potrivit datelor de pe platforma de recrutare.

Din total, 45% au între 25 și 44 de ani, în timp ce 38% depășesc vârsta de 45 de ani.

Candidații tineri, care abia își încep cariera, sunt mai activi și reprezintă 17% din numărul total de candidați de pe BestJobs.

Doar 12,4% nu au completat nimic în secțiunea din CV aferentă experienței profesionale, semn că fac parte dintre candidații entry-level, în timp ce 87,6% au completat cel puțin o experiență anterioară, fie că e vorba de job, internship, practică sau voluntariat.

Candidații sunt mai pregătiți și când vine vorba de limbile străine, 28% dintre ei menționând în CV că vorbesc două limbi străine, în timp ce 20% cunosc chiar trei.

Parallax

Vizualizari
692
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri