Redacția StartupCafe.ro

Românii de la Global Records, care se ocupă de Inna, Erika Isac, The Motans și alții, au cumpărat un editor de muzică american care lucrează cu Justin Bieber și Céline Dion

microfon

Casa de discuri independentă Global Records, care se ocupă de artiști ca Alina Eremia, Inna, Antonia,  Erika Isac, The Motans, a cumpărat un editor de muzică american care colaborează cu Justin Bieber, Celine Dion, Kylie Minogue și alți artiști internaționali, scrie Profit.ro.

Global Records, fondat în 2008 de românul Ștefan Lucian Gîtiță, a cumpărat integral editorul de muzică independent Honua Music, lansat în 2011, în Los Angeles, de Ron Moss și de compozitorul Andreas Schuller, nominalizat de mai multe ori la premiile Grammy.

Casa de discuri românească, un business anual de peste 100 de milioane lei, conform sursei citate, a achiziționat integral compania americană cu care colabora de mult timp. Global Records a investit anterior în Honua Music, preluând o participație de 10%.

Global Records, cu sediul la București, anticipează pentru acest an, ca urmare a tranzacției, venituri de 54 de milioane de dolari și țintește o extindere în SUA pe parcursul a 5-10 ani, arată Profit.ro care citează MBW.

Anul trecut, Global a înregistrat venituri în echivalentul a peste 33 de milioane de dolari. Deocamdată, ultimele date raportate în România sunt pentru 2022, cu afaceri de 105,9 milioane lei (plus 58% față de anul precedent) și un profit net mai mare cu 84%, de 13,4 milioane lei, cu circa 60 de angajați.

Parallax

Vizualizari
289
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 976
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri