Claudiu Zamfir

Mulți români susțin că au cumpărat criptomonede (studiu Ipsos)

Thumbnail

Un procent semnificativ dintre români susțin că au cumpărat criptomonede, potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare de piață Ipsos în rândul a 500 de respondenți cu vârste între 18 și 55 de ani care utilizează internetul.

40% dintre respondenții care au spus că au auzit de criptomonede au declarat că au și deținut, până în momentul realizării studiului, acest tip de active virtuale, conform rezultatelor transmise, vineri, publicației StartupCafe.ro de către platforma crypto Tradesilvania, cea care a comandat cercetarea realizată de Ipsos.

Procentajul este unul semnificativ având în vedere că aproape toți repondenții (96%) au declarat că au auzit de criptomonede. De asemenea, procentajul celor care au cumpărat monede virtuale este semnificativ și în rândul întregii populații a României, având în vedere că 88,6% dintre românii cu vârste de 16-74 ani au folosesc sau au folosit măcar o dată internetul, conform datelor pe anul 2021 de la Institutul Național de Statistică.

Studiul de piață realizat de Ipsos a relevat:

  • Majoritatea covârșitoare (96%) a respondenților au auzit de criptomonede, cea mai mare pondere dintre aceștia reprezentând respondenții din orașele mari (cu peste 200.000 de locuitori), cu un nivel superior de educație.
  • 4 din 10 persoane care au auzit de criptomonede dețin sau au avut în posesie criptomonede până în prezent, ceea ce denotă, conform studiului, tendința de creștere a adopției criptomonedelor pentru români de-a lungul ultimilor ani.
  • Intenția de a deține criptomonede în viitor se manifestă în proporție de 84% în România. Acest indicator este mai mare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 44 ani, respectiv în rândul rezidenților din București și orașele de mărime medie (50.000-200.000 locuitori).
  • Bitcoin (BTC) continuă să fie cea mai cunoscută criptomonedă în rândul românilor, fiind menționată spontan de peste 70% dintre respondenți și se regăsește în prezent în portofoliul a două treimi dintre deținătorii de criptomonede din România. Alte criptomonede de interes pentru români includ Ethereum (ETH) și Dogecoin (DOGE). Moneda virtuală românească Elrond (EGLD) este cunoscută de 1 din 5 respondenți care au auzit de crypto, iar 8% dintre posesorii de criptomonede dețin EGLD.
  • Cu privire la jetoanele nefungibile (NFT - eng: non fungible tokens), studiul a identificat faptul că 1 din 2 adulți români cu acces la internet a auzit de Non Fungible Tokens. Ponderea este semnificativ mai mare în rândul celor care au auzit de crypto, dețin, au deținut sau intenționează să achiziționeze criptomonede. Studiul arată că 1 din 5 respondenți care au auzit de NFT declară că ar și deține astfel de active.
Parallax

Vizualizari
2654
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri