Denisa Crăciun

Românii nu mai vor să lucreze de acasă în 2022. 45% dintre angajați s-au întors deja complet la birou

Thumbnail

Pe fondul renunțării la restricțiile COVID în România, 70% dintre angajații români spun că vor să lucreze de la sediu în 2022 sau cel puțin în sistem hibrid, în timp ce 45% s-au întors deja complet la birou, potrivit unui sondaj.

De miercuri România a ieșit din starea de alertă după doi ani de la începerea pandemiei, iar acest lucru presupune inclusiv revenirea la birou pentru multe companii.

Astfel, aproape 60% dintre angajați spun că politica de lucru în compania unde lucrează prevede desfășurarea activității doar de la birou sau în sistem hibrid cu prezență în principal fizică, conform unui sondaj Genesis Property, care a chestionat 1.073 de angajați din toată țara.

De cealaltă parte, alți aproape 30% merg la sediu când au nevoie să interacționeze cu colegii.

În prezent, aproape 45% dintre angajați lucrează doar de la birou, ca urmare a politicilor companiei privind modul de lucru stabilit pentru acest an, iar alți aproape 16% trebuie să meargă săptămânal la sediu, fără ca angajatorul să impună o anumită frecvență.

Thumbnail

Cei mai mulți își doresc să lucreze alături de echipă, la birou, cel puțin trei zile pe săptămână (39,1%) și doar 3 din 10 angajați preferă în continuare lucrul de la distanță, mai arată sondajul.

„Flexibilitatea modului de lucru din ultimii doi ani a transformat fundamental viața profesională a oamenilor și relația lor cu biroul. Lucrul de la distanță a venit cu soluții la provocările pentru sănătate, dar în același timp și cu nostalgia interacțiunilor la birou de dinainte de pandemie. Oamenii vor înapoi la birou cel puțin în sistem hibrid și au nevoie de spații de lucru mai sigure pentru sănătate, adaptate modului de lucru al viitorului”, spune Ștefan Tudos, vicepreședinte Genesis Property.

Doar 34% dintre angajați consideră că biroul lor este mai sigur pentru sănătate acum decât în urmă cu un an, iar 16% spun că sunt în continuare îngrijorați pentru starea lor de sănătate atunci când sunt la birou, în contextul evoluției cazurilor la începutul acestui an.

Aproximativ 90% susțin că, la birou, colegii lor respectă cel puțin parțial normele sanitare. În același timp, peste 26% consideră că drumul până la birou reprezintă un risc la fel de mare pentru sănătatea lor cum este și lucrul la birou, în contextul în care peste 28% folosesc transportul în comun.

Astfel, nevoia de soluții sustenabile pe termen lung, care să vizeze transformarea spațiilor de birouri și limitarea riscurilor pentru sănătate, rămâne în continuare ridicată.   

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre sănătatea clădirilor a fost desfășurat, la nivel național, în februarie 2022 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.073 de utilizatori de internet din România.

Circa 57% dintre participanți sunt femei, peste 60% au vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, iar 60% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Parallax

Vizualizari
469
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Marian
Burcas
Asta-i un studiu platit probabil de proprietarii de business center-uri si na-re nici o legatura cu realitatea.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri