Adi Iacob

Un român a reușit să simplifice modul în care funcționează tehnologia din spatele bitcoin

Thumbnail

Un român care cercetează tehnologia din spatele bitcoin — blockchain — susține că a reușit să simplifice modul de funcționare a acestui tip de bază de date. Vlad Zamfir a creat un concept (proof-of-concept) bazat ideea de fragmentare a blocurilor formate din date.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Proiectul a fost dezvoltat în cadrul unui hackaton din Berlin — EthBerlin, scrie publicația specializată în criptomonede CoinDesk.

Practic, codul scris de Vlad Zamfir poate sparge blockchainul Ethereum în mai multe unități mai mici pentru a simplifica procesul de tranzacții de monede și mesaje. Acest proces se numește sharding.

În timp ce mulți dezvoltatori, inclusiv creatorul Ethereum — Vitalik Buterin, se străduiesc să facă progrese pentru a fragmenta rețeaua Ethereum, acest proiect este încă în desfășurare, estimat să fie lansat peste minim 2 ani.

Într-un interviu pentru CoinDesk, Vlad Zamfir a afirmat că proiectul nu este "nici măcar aproape" de pregătirea pentru producție, dar totuși el consideră că acest concept conține cod care va fi fundamental pentru implementarea sa pe rețeaua ethereum.

În timp ce conceptul (proof-of-concept) a fost finalizat în cadrul hackathonului, potrivit lui Vlad Zamfir, o bună parte a fost dezvoltată anterior.

Proiectul este disponibil în biblioteca open-source Github (aici).

Parallax

Vizualizari
3971
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dan
Bd
Sharding e nativ pe ethereum si n are nici o treaba cu bitcoin..persoana care a copiat articolul ar trebui sa copieze mai bine cu tot cu titlu.. cel de mai sus e destul de infantil

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri