Adi Iacob

Robotul românesc care ajută firmele să găsească angajați: Peste 100.000 de interviuri, 6000 de oameni angajați

Thumbnail

Dora este primul un robot de recrutare, care caută singur candidaţi în mediul online şi îi intervievează conform specificaţiilor angajatorilor, iar de la lansarea sa, la 1 martie, a avut peste 100.000 de interviuri.

Creatorii Dorei spun că, până acum, robotul a avut 102.661 interviuri, a oferit recrutorilor 8.702 candidaţi şi a ajutat 5.985 oameni să se angajeze la 213 companii, scrie Mediafax.

„Dora discută cu candidaţii, verifică experienţa, calificările cerute de angajator, dacă sunt disponibili pentru a fi angajaţi la data menţionată, dacă au certificările cerute sau dacă vorbesc limba străină solicitată. De asemenea, robotul poate negocia salariile şi multe alte aspecte ce pot apărea pe parcursul unui interviu”, spun reprezentanţii Happy Recruiter.

Creatorii Dorei spun că robotul comunică permanent cu candidaţii, îi informează cine este angajatorul, dacă au trecut de interviu, îi informează când vor fi contactaţi, iar dacă nu răspund la telefonul dat de angajator, Dora îi roagă pe candidaţi să sune înapoi. În cazul respingerii acestora, Dora îi informează pe candidaţi de ce au fost respinşi şi le propune alt loc de muncă, conform experienţei lor, a disponibilităţii şi a preferinţelor salariale.

„Cele mai multe interviuri se fac seara şi în weekend-uri, atunci când candidaţii au mai mult timp. 45% din persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt disponibili după 7 seara, 28% în weekend-uri şi doar 27% din oameni au timp de o discuţie cu angajatorii în timpul programului de lucru de la 9.00 - 17.00”, susțin reprezentanţii Happy Recruiter.

Dacă un candidat se opreşte din interviu pentru că îi sună telefonul sau îl strigă copiii, Dora îl aşteaptă să-şi termine treaba şi revine către candidat când acesta are timp să continue interviul şi economiseşte peste 50% din timpul alocat căutării şi intervievării candidaţilor.

„Dora a învăţat să recruteze operatori producţie, operatori call center, sudori, contabili, oameni de vânzări, şoferi, analişti financiari, merchendiseri, ingineri, personal horeca, mecanici, asistenţi back-office, recrutori şi a început să recruteze şi programatori”, spun iniţiatorii proiectului.

Companiile care folosesc Dora activează în domenii precum: industrie, leasing de personal, financiar-bancare, comerţ/hipermarket-uri, logistică/închirieri maşini, companii de vânzări, agenţii de recrutare, firme de construcţii, logistică, din industria medicală, hoteluri şi restaurante din toată ţara.

Parallax

Vizualizari
2559
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Robert
Werner
Eu nu cred ca acest Dora a recrutat vreun candidat pana azi deoarece are bug-uri. De exemplu, la un moment dat ți se cere data nașterii și indiferent de ziua aleasa robotul refuza sa preia data în cauza. Asta este o eroare serioasa. Poți trece de pasul respectiv introducând data nașterii sub forma unui comentariu dar pierzi ceva vreme pana realizezi acest lucru. Pe urma ți se cere un număr de telefon, iți trimit un mesaj cu un cod de confirmare și în final acel cod trebuie sa-l introduci pe situl lor. Putina lume este atât de iresponsabila sa-și dea nr. de telefon pe un site dubios ca cel al robotului Dora. Te poți trezi oricând cu o ploaie de spam-uri. Creatorii sitului nu controlează recrutorii, firmele care publica anunțuri de angajare. Asa zișii angajatori pot fi simple companii de marketing care postează joburi false cu scopul obținerii de numere de telefon.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri