Adi Iacob

Un rival Uber investește 150 milioane dolari pentru crea o aplicație 3 în 1: Plăți, ride-hailing și livrare de mâncare

Thumbnail

Rivalul Uber de pe piața din Asia de Sud-Est — Grab Holdings — intenționează să investească 150 de milioane de dolari cercetarea inteligenței artificiale pe parcursul anului următor pentru a dezvolta o aplicație complexă de plăți, ride-hailing și livrare de mâncare.

Startup-ul a investit anterior circa 100 milioane dolari în tehnologie, potrivit co-fondatorul Tan Hooi Ling, iar noile fonduri vor fi utilizate pentru a îmbunătăți tehnologia de prevenire a fraudei și de prelucrare a limbajului natural (NLP), scrie publicația The Straits Times.

Grab lucrează cu Microsoft pentru a îmbunătăți tehnologia de prelucrare a limbajului natural, startup-ul dorind să devină liderul regiunii în industria de ride-hailing, livrarea de alimente și plăți digitale.

Startup-ul, care a obținut peste 4,5 miliarde de dolari în ultima sa rundă de finanțare de la investitori cunoscuți — precum SoftBank Group Corporation Vision Fund și Tencent Holdings, angajează mii de oameni și înființează centre de cercetare în toate orașele mari din Asia.

În centrul efortului companiei se află o ambiția de a crea o aplicație all-in-one asemănătoare cu WeChat din China. Serviciul GrabPay al companiei permite deja utilizatorilor să solicite o cursă cu mașina și să comande mâncare și urmează să se extindă pentru a oferi împrumuturi și asigurări.

Compania are în vedere să solicite și o licență bancară digitală dacă autoritățile din Singapore vor permite acest lucru.

Grab este în competiție și cu rivalul local Gojek pentru a deveni o super-aplicație pentru toate nevoile utilizatorilor.

Parallax

Vizualizari
546
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri