Adi Iacob

Cel mai mare serviciu de ridesharing din India vine în Europa. Ce planuri are rivalul Uber și Taxify

Thumbnail

Cel mai mare serviciu de ridesharing din India se îndreaptă spre Europa. Startup-ul Ola a anunțat că intenționează să se lanseze în Marea Britanie. Acest lucru vine la doar șase luni după ce compania a început să opereze în Australia, în mișcarea sa de a se extinde pe plan internațional.

"Ola a obținut licențe pentru a opera în sudul Țării Galilor și Manchester și va începe să funcționeze în luna următoare", au declarat reprezentanții startup-ului, citați de Quartz India.

De asemenea, compania lucrează cu autoritățile de reglementare pentru a se lansa la nivel național până la sfârșitul anului, dar încă nu a depus o cerere de licență pentru Londra.

La fel ca Uber, Ola operează prin intermediul unei aplicații și se bazează pe disponibilitatea șoferilor contractați. Este extrem de popular pe piața internă din India, unde operează și Uber, scrie Business Insider. Uber are aproximativ 5 milioane de clienți în Marea Britanie.

Reprezentanții Ola spun că au aproximativ 125 de milioane de utilizatori în toată lumea.

Lansarea startup-ului din India în Regatul Unit înseamnă că cel mai mare investitor al său este în război cu el însuși în Marea Britanie. Atât Ola, cât și Uber împărtășesc un susținător major: Softbank din Japonia. Ola a anunțat că a obținut 2 miliarde de dolari de la SoftBank și alți investitori în octombrie anul trecut, iar compania japoneză a obținut o participație de 20% la Uber la începutul acestui an.

Totuși, diferența dintre Uber și Ola este că startup-ul indian permite și comandarea de taxiuri tradiționale (black cabs în Londra) prin aplicația sa. 

Ola în afara Indiei

În februarie, Ola a făcut primul său debut internațional în orașul Perth din Australia. În ciuda faptului că piața din Australia este destul de aglomerată cu jucători internaționali și locali precum Uber, GoCatch și Taxify, Ola s-a extins deja în șapte orașe, contractând peste 40.000 de șoferi.

La nivel global, Ola facilitează în prezent un miliard de călătorii în fiecare an, cu peste un milion de șoferi parteneri și 125 milioane de clienți în peste 110 de orașe.

Unicornul indian intenționează să se lanseze pe mai multe piețe noi în viitor, potrivit presei internaționale. Se pare că încearcă lansarea în Bangladesh și Sri Lanka în curând.

Parallax

Vizualizari
952
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri