Raluca Abrihan

Revolut lansează în Marea Britanie varianta de cont de economii cu dobândă

Thumbnail

Fintech-ul Revolut va lansa în Marea Britanie un nou serviciu, “Savings Vaults” - un cot de economii unde oferă şi dobândă. Ce dobândă oferă acest nou seriviciu şi cum funcţionează.

Revolut a făcut un parteneriat cu platforma Flagstone pentru a crea acest nou serviciu, disponibil momentan celor cu card Metal (care plătesc abonamente de 12,99 lire pe lună sau 116 lire pe an), dar compania anunţă ca acest serviciu va fi disponibil curând şi pentru utilizatorii Premium şi Standard, scrie TechCrunch.

Savings vaults funcţionează aproape la fel ca serviciul de economisire vaults – acele pușculițe digitale care pot fi deschise în aplicație şi unde pot fi depozitaţi bani. Dobânda promisă de acest nou serviciu este de circa 1,35%, până la o anumită sumă depozitată. La o sumă foarte mare dobândă va scădea.

În total, în România au fost deschise peste 214.000 de pușculițe digitale Vaults.

În prezent, Revolut are peste 960.000 de utilizatori în România, dintre care mai mult de 138.000 dețin în aplicație pușculițe digitale Vaults. Mai mult de 100.000 de utilizatori dețin pușculițe digitale active, în care au economisit până la momentul de față peste 27.000.000 lei pentru diferite nevoi. De altfel, leul este moneda preferată de români atunci când vine vorba de economisire în Vaults. Pe locul al doilea în topul preferințelor se află euro, cu peste 4.253.000 euro strânși în Vaults, urmat fiind de dolarul american, cu o valoare totală a depozitelor din Vaults de 1.016.349 dolari. În plus, românii sunt atrași și de criptomonede - ei au pus deoparte echivalentul a peste 206.000 euro în BTC,  136.528 euro în XRP (Ripple), dar și 80.424 euro în ETH.

Utilizatorii Revolut din România aleg să strângă bani în Vaults în diferite scopuri. În 2019, cei mai mulți au strâns bani pentru vacanțe, criptomonede și cadouri de Crăciun, iar cei mai optimiști au început să pună bani deoparte pentru o mașină sau o casă, potrivit Revolut România.

Citește și:

Orașele cu cel mai mare număr de utilizatori Revolut

 

Parallax

Vizualizari
9105
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dude
M
De unde aveti voi datele astea cu sumele asa precise ?
poza de profil
Alex
Tudor
De la Revolut însăși, de unde crezi? Asta nu este o știre e reclamă:)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri