Adi Iacob

Revolut lucrează la o platformă de investiții fără comisioane

Thumbnail

Aplicația fintech britanică Revolut a început să lucreze la dezvoltarea unei platforme de investiții fără comisioane. Astfel, utilizatorii aplicației vor putea să să investească în acțiunile firmelor listate pe bursa din Marea Britanie și Statele Unite.

Veniturile startup-ului fintech au crescut de 5 ori în anul 2017, de la 2,4 milioane la 12,8 milioane de lire sterline, volumul lunar al tranzacțiilor a crescut de la 200 de milioane de dolari la 1,5 miliarde de dolari, iar numărul utilizatorilor s-a triplat, de la 450.000 la 1,3 milioane, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe.

Compania a înregistrat o pierdere totală de 14,8 milioane de lire în 2017, în timp ce și-a dublat echipa la peste 400 de angajați, a lucrat activ la extinderea pe 10 piețe internaționale, a aplicat pentru o licență europeană de bancă.

”Am lansat toate produsele noastre generatoare de venituri de-a lungul anului 2017: conturile Premium în aprilie, conturile de business în iunie și tranzacționarea de criptomonede în decembrie. Faptul că am reușit să creștem veniturile de 5 ori și să triplăm numărul utilizatorilor în 2017 reprezintă o confirmare a rezultatelor acestor inițiative (…) În timp ce 2017 a fost un an impresionant de creștere pentru Revolut, ritmul de creștere nu a încetinit în 2018 și ne așteptăm la un an cu rezultate și mai bune. Revolut se apropie de 3 milioane de utilizatori în Europa, deschide 7.000 de noi conturi în fiecare zi, procesează 3 miliarde de dolari lunar și are peste 500 de angajați în întreaga lume.”, a spus Nik Storonsky, fondatorul și CEO-ul Revolut.

Startup-ul cu sediul în Londra are peste 2.500.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 150 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 22 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Parallax

Vizualizari
1773
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri