Claudiu Zamfir

Software République: Renault și alte 4 companii franceze vor să finanțeze startup-uri de mobilitate inteligentă

Thumbnail

Compania auto Renault, cu prezență puternică și în România, împreună cu alte 4 mari mari firme de tehnologie din Franța, urmează să formeze Software République, un nou ecosistem pentru inovare în mobilitatea inteligentă, care are în vedere și crearea unui fond de investiții și a unui incubator de afaceri pentru susținerea startup-urilor promițătoare în acest domeniu.

Alături de Groupe Renault, în Software République urmează să vină și alte două  companii tech cu prezență importantă în România - Atos și Thales - precum și Dassault Systèmes și STMicroelectronics. Cele 5 companii însumează aproape 100 de miliarde de euro, cifră de afaceri anuală.

Pentru a promova inovația, Software République va căuta să creeze un fond de investiții pentru a finanța cele mai promițătoare startup-uri și un incubator pentru a găzdui startup-uri în domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligentă” - au informat companiile, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

„Bazându-se pe expertize complementare, partenerii intenționează să dezvolte împreună și să pună pe piață sisteme și soluții software care să ofere mobilitate sporită și durabilă orașelor, regiunilor, companiilor, oamenilor.

Inteligența artificială, securitatea cibernetică, conectivitatea, electronica încorporată vor asigura performanța acestor produse și servicii noi. Acest ecosistem deschis pentru inovare, fondat de cinci lideri în domeniile auto și tehnologic, va primi noi membri și va dezvolta colaborări deschise” - mai spun cele cinci companii.

Membrii fondatori Software République subliniază „nevoia urgentă” ca Franța și Europa să construiască împreună un ecosistem durabil care să le asigure „suveranitatea în acest domeniu”.

Mobilitatea se schimbă și oferă noi oportunități, mai spun companiile.

Potrivit Boston Consulting Group, piața globală a mobilității va crește cu 60% până în 2035, ajungând la 11.000 miliarde de euro. Această creștere este determinată în principal de apariția noilor tehnologii - vehicule electrice, componente noi, servicii post-vânzare noi și alte servicii cu valoare adăugată - a căror pondere va crește de la 5% la 45% din piața globală a mobilității. Jucători industriali importanți de pe alte continente, cu sprijinul statului, se poziționează deja pentru a dezvolta multe dintre aceste noi tehnologii.

Software République vizează 3 domenii principale de cooperare pentru a dezvolta împreună și a pune pe piață sisteme inteligente de mobilitate:

  • Sisteme inteligente pentru a facilita o conectivitate sigură între vehicul, interfața sa digitală și spațiul fizic.
  • Sisteme de simulare și de gestionare a datelor pentru a optimiza fluxurile de mobilitate.
  • Ecosistem energetic pentru a simplifica experiența de încărcare.

 

Parallax

Vizualizari
614
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri