Claudiu Zamfir

Relații amoroase între colegi? Cum le gestionează companii ca Facebook, Google sau Amazon

Thumbnail

Relațiile amoroase între colegii de serviciu riscă să afecteze activitatea firmelor respective, dacă sunt amestecate mizele personale cu cele profesionale. Rămâne în sarcina fiecărei companii să evalueze ce proceduri de resurse umane aplică pentru ca toți angajații să se simtă în siguranță, în privința riscului de hărțuire sexuală la job, scrie publicația Entrepreneur.com. Antreprenorii cu firme mici poate că nu au resurse prea multe pentru a-și concepe propriile politici în domeniu, însă pot să aibă în vedere modul în care companii ca Facebook, Google sau Amazon gestionează relațiile amoroase între angajați.

Cei de la Facebook au o procedură și își instruiesc angajații în gestionarea situațiilor în care își fac avansuri unul celuilalt. „Dacă-ți inviți colega / colegul în oraș și ea /el spune nu, nu o / îl mai inviți a doua oară” - spune Heidi Swartz, șefa de la resurse umane din Facebook.

De asemenea, compania a clarificat că un răspuns de genul ”sunt ocupat/ă” sau ”nu pot în seara aia” însemnă de fapt un refuz.

Facebook are și sesiuni de training pe tema "Gestionarea unui loc de muncă plin de respect", în care sunt evaluate nuanțele interacțiunilor angajaților și ceea ce este considerat a fi un comportament adecvat.

"Cineva spune unei colege:"Drăguță rochie!". Apoi grupul discută cum poate fi perceput  acest comentariu pe baza tonului și a frecvenței cu care sunt făcute aceste remarce” - a mai povestit Swartz, citată de Entrepreneur.com.

(Recrutezi? Postează joburile tale pe Startupcafe și fă-le cunoscute către profesionistii care ne citesc.  Secțiunea „Locuri de munca, oferte de lucru”)

La Google, angajații sunt descurajați să se implice în relații amoroase cu șefii sau cu subalternii lor, în cazul în care se pune problema ca unul să aibă o relație de putere față de celălalt - a explicat pentru Entrepreneur.com un purtător de cuvânt al companiei de tehnologie.
Începând cu anul 2013, compania și-a actualizat politicile, solicitând tuturor vicepreședinților și celor din poziții mai înalte să raporteze șefului de la resurse umane orice fel de relații la birou care ar putea implica un conflict de interese.

La Amazon sunt multe căsnicii între angajații companiei, spune  un purtător de cuvânt al gigantului de comerț online. În schimb, compania le cere managerilor să dezvăluie dacă au relații sentimentale cu subalterni / subalterne directe. În general, Amazon are grijă să nu apară  conflicte de interese în jurul relațiilor sentimentale între angajații săi, însă nu are neapărat reguli stricte privind raporturile amoroase între lucrători.

Citeste articolul original pe Entrepreneur.com

Parallax

Vizualizari
7135
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
rodi
Ina
ce tâmpenie! lăsaţi oamenii să gândească şi să procedeze cum vor! cu atâtea "indicaţii preţioase" or să ajungă nişte limitaţi retardaţi care vor fredona două-trei versuri toată viaţa lor! uite-aşa îi transormaţi în nişte roboţei teleghidaţi, incapabili să gândească şi să acţioneze liber. unde mai este liberul arbitru? au ăştia dreptate când vă acuză că sunteţi nişte globalişti mizerabili! care este bagajul vostru de cuvinte? în câte idei vă învârtiţi? dacă nu v-a făcut nimeni comunişti până acum, vă fac eu!
poza de profil
rodi
Ina
am cunoscut tineri care au lucrat în multinaţionalele astea - nişte reduşi, ăştia care erau "încântaţi"! dar şi alţii, care au plecat de la ele mâncând pâmântul! ăştia din urmă sunt advăraţii oameni liberi, nu idioţii în care vreţi să ne transformaţi copii! duceţi-vă naiba cu globalul vostru cu tot!
poza de profil
Gabriel
I
M-au omorat tampitii astia. Va sa zica Facebook a clarificat si hotarat fara drept de apel ca "sunt ocupat/ocupata" sau "nu pot in seara aia" inseamna un refuz. Si gata, nu mai ai dreptul sa repeti invitatia, probabil nici sa propui o alta data. Maine, poimaine vor avea dreptul sa se intalneasca doar in spatii autorizate de Facebook, camere de luat vederi si fiecare gest va fi analizat de Politia Gandirii. Orwell era mic copil pe langa astia.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri