Claudiu Zamfir

Apple a actualizat regulile pentru dezvoltatorii de aplicații independenți

Thumbnail

Dezvoltatorii de aplicații independenți care își urcă produsele în AppStore trebuie să respecte o serie de reguli, actualizate de compania americană Apple, pentru a avea acces pe telefoanele iPhone sau tabletele iPad din toată lumea.

Lunga listă a Apple conține reguli amănunțite și exacte pentru IT-iștii terți care fac aplicații pentru iPhone sau iPad.
Un exemplu: regulile pentru aplicațiile destinate copiilor.

„Dacă vreți să participați la categoria <<Kids>>, trebuie să vă concentrați pe crearea unei experiențe aparte special pentru utilizatorii mai tineri. Aceste aplicații nu trebuie să includă link-uri către exteriorul aplicațiilor respective, oportunități de cumpărare sau alte modalități de a distrage atenția copiilor, cu excepția cazului în care sunt rezervate pentru o zonă desemnată în spatele unei porți parentale. Rețineți că, din momentul în care utilizatorii se așteaptă ca aplicația voastră să respecte cerințele categoriei <<Kids>>, aplicația va trebui să respecte în continuare aceste reguli și în update-urile ulterioare, chiar dacă decideți să deselectați categoria <<Kids>>”, spune Apple.

O altă regulă cere dezvoltatorilor ca aplicațiile să folosească eficient resursele telefoanelor și să nu prezinte riscuri de defectare de dispozitivelor. Aplicațiile nu au voie să descarce repede bateriile telefoanelor, să genereze încălzirea excesivă a dispozitivelor sau să pună presiune ne-necesară pe resursele telefoanelor.

„Aplicațiile, inclusiv orice fel de reclame terțe afișate împreună cu ele, nu trebuie să ruleze în background procese fără legătură cu aplicația, cum ar fi mineritul de criptomonede”, se mai arată în setul de reguli Apple.

Consultă lista Apple AICI, înainte să-ți faci aplicație pentru sistemul de operare iOS

 

Parallax

Vizualizari
1129
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri