Adi Iacob

Reglementarea criptomonedelor: Autoritățile americane numesc primul șef pentru domeniul monedelor digitale

Thumbnail

Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite, un fel de ASF în România, adoptă noi măsuri pentru reglementarea criptomonedelor, numind-o pe Valerie A. Szczepanik drept primul consilier senior pentru activele digitale și inovație. Aceasta va fi responsabilă cu manipularea și supravegherea chestiunilor legate de monedele digitale, inclusiv ICO-uri, potrivit unui comunicat de presă al SEC

Această mișcare indică eforturile autorităților americane de a-și extinde supravegherea asupra activelor digitale, consolidând în același timp măsurile de reglementare, scrie CoinDesk.

"Sunt încântată să preiau acest nou rol în sprijinul eforturilor SEC de a aborda activele digitale și inovarea” , a spus Szczepanik.

Potrivit comunicatului de presă al SEC, consilierul senior pentru activele digitale și inovație "va coordona eforturile în toate diviziile și birourile SEC cu privire la aplicarea legislației americane privind valorile mobiliare la tehnologiile și inovațiile în materie de tehnologii digitale emergente, inclusiv ofertele inițiale de monede și criptomonede”.

Szczepanik lucrează pentru SEC din 1997 și a fost printre primii care au comentat public despre ICO-uri. Ea este cunoscută pentru accentul pe care îș pune pe interesele investitorilor. 

Szczepanik a afirmat recent, în cadrul unei conferințe pe tema tehnologiei blockchain: "Dacă vreți ca industria (crypto) să înflorească, protecția investitorilor ar trebui să fie pe primul loc".

Ea a absolvit Dreptul la Universitatea Georgetown și are o diplomă de licență în inginerie de la Universitatea din Pennsylvania, scrie CNBC.

Surse: SECCoinDeskCNBC
Parallax

Vizualizari
759
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri