Claudiu Zamfir

Platforma online Reddit a obținut o nouă finanțare, de 250 milioane dolari

Thumbnail

Platforma online Reddit, de conținut generat de utilizatori și dezbateri, a obținut marți o nouă finanțare, de 250 de milioane de dolari, de la investitori actuali și noi.

Finanțarea de serie E urmează va fi folosită de Reddit pentru a-și dubla numărul de angajați în anul 2021 și pentru investiții strategice în conținut video, în reclame și în produse pentru consumatori, a precizat platforma. În prezent, Reddit are circa 400 de angajați.

Reddit a ieșit în evidență în perioada aceasta, în mijlocul „fenomenului” Gamestop, de pe bursă. Începând din ianuarie 2021, subreddit-ul r/wallstreetbets, care are 8,7 milioane de utilizatori, a declanșat un val masiv de achiziții de acțiuni la rețeaua de magazine de jocuri GameStop, determinând creșterea cotațiilor bursiere ale acestui lanț comercial care, altfel, era în declin. În urma acestui „short squeeze”, o serie întreagă de fonduri hedge, care speculau pe prăbușirea GameStop, au înregistrat pierderi mari.

Săptămâna trecută, însă, acțiunile Gamestop au scăzut puternic din nou.

Reddit găzduiește cel puțin 130.000 de astfel de subreddit-uri, un fel de formuri grupate pe arii de interes ale utilizatorilor.

Exponent al curentului UGC (user generated content - conținut generat de utilizatori) platforma online Reddit a fost fondată în iunie 2005 de Steve Huffman, Aaron Swartz și Alexis Ohanian (soțul tenismenei Serena Williams).

În cei aproape 16 ani de existență, compania a atras investiții de circa 800 de milioane de dolari. Potrivit CNBC, valoarea companiei a crescut de la 3 miliarde de dolari (la cât era estimată în anul 2019, când atrăsese o rundă de investiții de 300 milioane dolari) la 6 miliarde de dolari în prezent.

Reddit este deținută în prezent de gigantul media Condé Nast, care are în portofoliu titluri ca  Vogue, The New Yorker sau Vanity Fair.

Parallax

Vizualizari
608
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri